Diskuse s wikipedistou:Alesh15

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, děkuji, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii. --Hustoles 22. 4. 2011, 22:23 (UTC)


neexperimentuji vážený, myslím to vážně

Váš přístup je možno považovat za vandalismus. Pokud budete i nadále označovat článek Ústava České republiky ke smazání z důvodu nedostatku zdrojů, budeme to muset řešit jinak. S pozdravem, --Hustoles 22. 4. 2011, 22:33 (UTC)
Vkládání podpisu
Vkládání podpisu

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Je zvyklostí, že své příspěvky v encyklopedických článcích zásadně nepodepisujeme. Příspěvky na diskusních stránkách ale vždy zakončujeme svým podpisem. Jak na to? Podepíšete se tak, že na konec svého diskusního příspěvku napíšete čtyři vlnovky ~~~~. Ty můžete vložit i kliknutím na ikonku Podpis a datum v panelu nástrojů nad editačním oknem. Při uložení změn se pak vlnovky automaticky nahradí Vaším uživatelským jménem (nebo u neregistrovaných přispěvatelů IP adresou) a aktuálním datem. Podpis v diskusi je užitečný, aby bylo všem jasné, kdo co napsal a kdy. Děkuji za pochopení.--Tchoř 22. 4. 2011, 22:48 (UTC)

Revertování[editovat zdroj]

Prosím, přečtěte si také o revertování. S Vaším současným přístupem by mohl blok příjít poměrně rychle.--Tchoř 22. 4. 2011, 22:50 (UTC)

on si začal a ani to nedokáže pořádně vysvětlit. zdravím--Alesh15 22. 4. 2011, 22:53 (UTC)

Vkládat šablonu "neozdrojováno" k článku Ústava České republiky považuji za špatný vtip. --Hustoles 22. 4. 2011, 22:55 (UTC)


a lepší vysvětlení by nebylo? jen v úvodu je ozdrojována vždy jen poslední věta v odstavci. vidím, že to Wikipedie s těmi dobrými a nejlepšími články nemyslí vážně...--Alesh15 22. 4. 2011, 23:00 (UTC)

Reference se neuvádí za každým slovem, ale vždy za skupinou informací, které z dané reference vyplývají. Krom toho např. to, že jde o právní předpis České národní rady a že číslo ve Sbírce zákonů je 1/1993 Sb. zdrojovat netřeba - je to minimálně uvedeno ve všech odkazech na text Ústavy. Ovšem pokud máte jiné informace, nebo pokud byste chtěl zpochybnit kteroukoli z uvedených referencí, tak jen směle navrhněte své řešení na diskuzní stránce článku, místo toho, abyste ničil dobrý článek. --Hustoles 22. 4. 2011, 23:05 (UTC)
Milý pane kolego, přijít na wikipedii a hned jako první editaci zpochybnit úroveň článku je samozřejmě možné, ale současně je vhodné mít argumenty, proč tak vlastně činím. Uniká mi současně, proč jste psal do diskuse Wiki-vr... Je zde určitá zvyklost, kterou jsem si já nevymyslel, že se v úvodním odstavci nemusejí citovat takové skutečnosti, jež jsou odcitovány dále. Svého času se někteří zdejší kolegové podivovali, že cituji větu za větou. V dalším souhlasím s kolegou Hustolesem, Taavetti 22. 4. 2011, 23:15 (UTC)

Dobrý den, zablokoval jsem Vás na jeden den za opakované odstraňování relevantního obsahu z článku Ústava České republiky. Není nutné zdrojovat každou větu či informace zjevné, následné založení DOS u článku s takto zdrojovaným obsahem, tedy pro encyklopedickou nevýznamnost, lze již považovat za vandalismus a zneužití tohoto mechanismu. Je potřeba méně radikálních kroků. --Kacir 22. 4. 2011, 23:31 (UTC)