Diskuse s wikipedistou:90.179.176.191

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dobrý den, na české wikipedii platí pravidlo, že se snažíme překládat vše do českého jazyka, do oficiálních názvů. Pokud Boombox je název převzatý do češtiny, můžeme článek přesunout zpět, je ale třeba tuto skutečnost doložit nějakým zdrojem (nějaký odborný článek, psaný v češtině, kde je tento název uveden či použit). Pokud takový článek naleznete, umístěte odkaz na něj do diskuse k článku. A prosím pro příště se zdržte ostrého vyjadřování, předpokládejte dobrou vůli. S pozdravem --Slfi 26. 2. 2010, 12:10 (UTC)

Už v článku je uvedeno,že u nás boomboxy v podstatě neexistovaly,to znamená,že výraz boombox zůstal nepřeložený a pochybuju,že měl někdo potřebu o nich psát odborný článek.Zajímám se o boomboxy několik let a kdyby něco takovýho existovalo,určitě bych to našel.Za fakt se dají brát české e-shopy,kde se tyto přístroje nazývají většinou boomblaster,což je ale komerční název výrobku,takže bych nechal ten boombox,kterej je víc obecnej a zažitej. (Dufám,že nespisovná čeština taky není předmětem cenzury)

autor překladu

Dobrá, článek přesunu zpět a trochu upravím úvod, aby nedošlo znovu k jeho přesunu. Jinak, nejedná se o cenzuru, pouze se mažou diskusní stránky, které se netýkají zlepšení článku (váš výkřik typu "kdo to udělal" k vylepšení nepřispěje, navíc když byl nepodepsaný - k podpisu slouží tlačítko podpis, které je v liště hned vedle červeně přeškrtnutého W), nespisovná čeština v diskusích nevadí, v článcích by byla samozřejmě opravována. Jinak vám děkuji za článek, založení jste zvládl lépe, než většina i těch zkušenějších uživatelů. Hodně dalších editací přeje --Slfi 26. 2. 2010, 13:01 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Boombox. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Ladin 11. 3. 2010, 07:30 (UTC)