Diskuse s wikipedistou:85.160.17.233

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zdravím. Nelze překládat chráněné zdroje a ten překlad pak zveřejnit bez souhlasu původního autora. Například si nemůžete vzít anglický originál Harryho Pottera, přeložit jej do češtiny a pak vydat v Česku, tím byste porušil autorská práva autorky knihy. Podrobnosti na Wikipedie:Autorské právo#Práva a povinnosti přispěvatelů. Díky za pochopení. --Luděk 10:57, 22. 10. 2006 (UTC)


Jak chcete vysvětlit tuto nápadnou shodu?

Karaimové: Karaimové jsou netalmudická židovská skupina, žijící převážně na Krymu, která byla jazykově turkizována. Z Krymu se Karaimové rozšířili do Polska, Litvy a na Ukrajinu. Dnes sídlí v Trakai (Troky) poblíž Vilniusu v Litvě a v Haliči poblíž Lvova. V dnešní době rozumí turkické Karaimštině pouze asi 50 lidí v Litvě a 8 lidí na Ukrajině. Karaimové v Polsku a na Krymu neužívají Karaimštinu. Existuje také Karaimská diaspora ve světě.

Karaim: The Karaim are a non-talmudic Jewish group, and they were located mainly in Crimea, where they became turkicised in language. From Crimea, the Karaim spread to Poland, Lithuania and Ukraine. Their main settlements today are Trakai, near Vilnius (Lithuania), and Halich, near Lviv (Ukraine). Today, the turkic Karaim language is understood only by 50 people in Lithuania and 8 people in Ukraine. The Karaims in Poland and Crimea do not use Karaim. There is also a Karaim diaspora around the world.

Vždyť je to takřka doslovný překlad! Stejné informace, stejné řazení. Nechce se mi věřit, že by "GeoNative © Luistxo Fernandez & Marije Manterola" uměli česky a ukradli Vám Vaše původní autorské dílo. --Luděk 11:50, 22. 10. 2006 (UTC)

Další pravděpodobná porušení autorských práv[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Avraham Firkovič, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, zmiňte se o tom v diskusi.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek.

Díky za pochopení. Věříme, že se zde budeme setkávat častěji, tentokrát již nad Vašimi vlastními příspěvky.

--Luděk 12:12, 22. 10. 2006 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Karaitský judaismus, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, zmiňte se o tom v diskusi.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek.

Díky za pochopení. Věříme, že se zde budeme setkávat častěji, tentokrát již nad Vašimi vlastními příspěvky.

--Luděk 13:10, 22. 10. 2006 (UTC)