Diskuse s wikipedistou:84.242.81.67

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Spinning[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --Mario7 (diskuse) 27. 8. 2013, 10:09 (UTC)

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Mario7 (diskuse) 27. 8. 2013, 10:09 (UTC)

Dobrý den, Vaší úpravu článku Spinning jsem revertoval, protože není vhodné, aby byl článek zaměřen v podstatné míře na společnost Mad Dogg Athletics, Inc. Článek je o spinningu jako takovém (různé významy), ne pouze o konkrétním programu konkrétní společnosti. Také Vás upozorňuji, že problém se už řešil v příslušné diskusi, kde nebyl proto nalezen konsenzus. Děkuji za pochopení. S pozdravem --Mario7 (diskuse) 27. 8. 2013, 10:23 (UTC)

Dobrý den, děkuji za upozornění. Změny, které jsem provedl jsou na základě informací od vlastníka ochranných známek, společnosti Mad Dogg Athletics, která se tímto brání zdruhovění jejich známky. Pokud se podíváte dále do historie stránky, zjistíte, že je to sdružení Spinning4health, které mění stránku Spinning tak, aby ji mohlo použít jako argument při soudních sporech s Mad Dogg Athletics. V případě dotazů mne prosím kontaktujte na e-mail: tomas@spinning.cz. Děkuji. Tomáš Krmíček

Klidně můžete využít diskusi k článku. Ale čistě osobně pochybuji, že by obsah Wikipedie (jakožto veřejného projektu, kterého obsah může při dodržení jistých pravidel kdokoliv měnit) mohl být vzat v potaz jako důkaz při soudním líčení. --Mario7 (diskuse) 27. 8. 2013, 11:50 (UTC)
Mimochodem přiznání, že změny provádíte na základě žádostí vlatníka ochr. zn. Mad Dogg Athletics, jasně prokazuje Vaši zaujatost. Co mě trápí nejvíce: svými editacemi jste odstranil spoustu faktů, které byly řádně doloženy a které považuji za hodnotné, průkazné a zajímavé. To je na Wikipedii fundamentální problém. Chápu, že se vlastníkovi některá fakta nelíbí, ale Wikipedie je především o doložených faktech a když už si dá někdo mravenčí práci, někde něco doplní včetně ozdrojování, je prostě nanejvýš nesprávné to jen tak smazat... --Elixon (diskuse) 27. 8. 2013, 14:47 (UTC)

Občanské sdružení[editovat zdroj]

Dobrý den, jmenuji se Kamila Kirke a jsem současným předsedou zmiňovaného občanského sdružení. Nejsem si vědoma, že bychom byli v nějakém soudním řízení se společností Mad Dogg Athletics, Inc. /dále jen MDA/. Informace, které jsme v minulosti doplnili na webový portál Wikipedie k pojmu spinning jsou naprosto podložená historická fakta, které jsme za poslední 2 roky v rámci vykonané činnosti sdružení a s naprosto objektivním přístupem všech členů občanského sdružení a drobných provozovatelů fitness center nashromáždili z archivních materiálů po celém světě. Musím upozornit přispěvatele pana Krmíčka, že i on sám ve své odborné publikaci SPINNING® z r. 2005 nepopírá skutečnost, že Johnatan Goldberg vycházel z popisného slova "spinning", který se v cyklistice užívá odjakživa, byť v této publikaci byla původní informace o vzniku názvu převzatá z anglických originálů přeložena zřejmě nedopatřením jako "spřádání" nikoliv jako šlapání do pedálů nebo tzv. "spinning". Z archivních materiálů můžeme doložit, že sám pan Goldberg v minulosti poskytl nesčetně mnoho interview, kde tuto skutečnost vyzdvihuje a sám uvádí, že ho pro svůj název produktu inspiroval skutečný "spinning do kopce při sledovaní France de Tour". I z těchto poskytnutých rozhovorů, je tedy zřejmé, že pojem spinning byl vždy v minulosti spojován s cyklistikou a byl také inspirací pro název produktu americké společnosti. Samozřejmě je nám známo, že společnost MDA stojí v nějakých soudních řízeních a v řízení o výmaz slovní ochranné známky „spinning“ u OHIM, ale tato řízení jsou vedena s jiným subjektem nezávisle na občanském sdružení. Z naší strany naopak jsme se zveřejněním historických faktů o původu slova spinning vyčkávali, abychom nepříznivě neovlivňovali správní řízení, která jsou vedena od r. 2010 a r. 2001. V roce 2013 jsme se rozhodli, že historickou osvětu ke slovu "spinning" není možné nadále uchovávat v zásuvkách a přihlížet zkresleným informacím o původu slova prostřednictvím Wikipedie, která byla v tomto směru zneužita pro propagaci samotného produktu a šíření zavádějících informací. Vzhledem k faktům obsažených na Wikipedii se domníváme, že se nedopouštíme žádného protizákonného jednání a pokud zmiňujeme produkt společnosti MDA, uvádíme ho s veškerými náležitostmi a repektem ochranné známky a navíc v souladu s manuálem společnosti MDA, tzn. řádně jako „indoor cycling“ a název velkými písmeny s doplněným symbolem ®. 93.109.243.234 27. 8. 2013, 17:21 (UTC) V současné době se nacházím mimo ČR a dodatečně jsem si z kanceláře sdružení vyžádala přístupové údaje, abych tento včerejší příspěvek do diskuze dodatečně řádně autorizovala. Spinning4health 28. 8. 2013, 05:31 (UTC)