Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistkou:Vendula Šímová/pískoviště

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Gampe (diskuse) 18. 6. 2013, 06:22 (UTC)

Plánice na pískovišti[editovat zdroj]

Dobrý den, dovolil jsem si doplnit výřez z Müllerovy mapy Čech z roku 1720 a trochu upravit formu textu na Vašem pískovišti. Dále mám několik proseb či technických doporučení:

  1. upravil jsem Vám typo nadpisů. Různé úrovně nadpisů se dělají pomocí tlačítka "Nadpis" nad editačním oknem vlevo,
  2. text pište v jednou proudu a nezalamujte Zalamuje se sám a to v každém prohlížeči jinak, podle nastavení,
  3. odstavce prosím oddělujte prázdnou řádkou, k bodům 1-3 viz Wikipedie:Vzhled a styl
  4. je skvělé, že máte nachystány řádkové reference. Na wikipedii se vkládají přímo do textu. Pokud se zdroj opakuje, udělá se tzv. "pojmenovaná reference", aby se to nemuselo stále opakovat. Nově na to teď máte pomůcku "Citace" nad editačním oknem. Pokud by Vám to připadalo těžké, přidejte mi tam prostý text té reference (třeba 6 a 11 z prvního odstavce) a já Vám tam udělám příklad. Jinak viz nápověda Reference snadno a rychle,
  5. abyste viděla celý kontext, a také abyste netvořila něco, co už v existujícím článku je, doporučoval bych na pískoviště překopírovat i již existující článek Plánice. Jestli chcete, udělám Vám to.

Přeji hodně zdaru do další práce a pokud si nebudete s něčím vědět rady, napište. --Gampe (diskuse) 14. 7. 2013, 07:32 (UTC)

Prosím používejte tlačítko náhled[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení.--Gampe (diskuse) 7. 9. 2013, 15:45 (UTC)