Diskuse ke kategorii:Totalitární režimy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Definovat[editovat zdroj]

Použití kategorie, nemá-li být jen nálepkováním dle vlastního výzkumu, by mělo být slovně určeno. Protože je rozdíl, zda byla v režimu jen jedna povolená strana, či jen jej ovládla jedna dominující strana. U nás byly v Národní frontě za vlády KSČ 4 strany, z nichž tři byly jen jako (třeba lidovci). Jinde, třebas i s demokratickém státě, mohou volby vyhrát jedni a sestavit do dalších voleb jednobarevnou vládu. Dáme kategorii do všech států, kde je aktuálně tato situace, či kde byla kdy v minulosti? Takže autora prosím..--Zákupák (diskuse) 7. 10. 2013, 21:35 (UTC)

Samozřejmě mám na mysli Single-party state. Jednobarevná vláda je imho něco úplně jiného, i když se může zvrhnout. Co se týká státních článků přidával bych je do této kategorie pouze v případě, že tam takový režim je v současnosti. U zaniklých států pokud toto bylo jejich státním zřízením. Přiznám se, že úplně nevím co se v české politologické terminologie používá. Takže pokud se vám současný název zdá zavádějící navrhněte přesnější. (třeba: systém jedné strany?) --Jenda H. (diskuse) 8. 10. 2013, 04:22 (UTC)
Název je zmatečný, nejde o vlády ale o státy s vládou jedné strany - totalitární. --Wikipedista:BobM d|p 11. 8. 2014, 14:57 (UTC)

Přejmenovat kategorii[editovat zdroj]

Vzhledem k diskusi výše navrhuji přejmenovat na Kategorie:Totalitární režimy nebo obdobně. --Wikipedista:BobM d|p 9. 8. 2014, 10:51 (UTC)