Diskuse k nápovědě:Závěrečné sekce

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mezijazykové odkazy[editovat zdroj]

Část Mezijazykové odkazy bude potřeba ještě upravit, až bude Nápověda:Mezijazykové odkazy aktualizováno. Buď tak, že zde o mezijazykových odkazech ani nic nebude, nebo něco ve stylu Do 2013: mezijazykové odkazy psané způsobem AAA. Dnes: přístup přes Wikidata. --8. 3. 2013, 13:50 (UTC), Utar (diskuse)

S tím počítám, až se to trochu usadí a sám se v tom zorientuju. Zatím minimálně u stávajících článků ty interwiki jsou, takže aspoň stručně jsem to sem dal.--Matěj Orlický (diskuse) 8. 3. 2013, 14:13 (UTC)

Na vyžádání přidávám 2 náměty: Poznámky nejsou odkazy, měly by být vyčleněny před nadpis Odkazy. I každá poznámka, obsahující netriviální informace, by správně měla být ozdrojovaná referencí či literaturou, podobně jako např. popisky obrázků a tabulek i jiné části článku mimo vlastní základní text. K zápisu orefovaných poznámek slouží šablona {{#tag:ref|Text poznámky.<ref>reference</ref>|group="pozn."|name="jméno"}}.

Dále bych se přimlouval za na první pohled zřetelnější vyznačení poznámek pod čarou, tedy namísto group="p" raději group="pozn." (užil jsem ho i v předchozím odstavci a je použito také v některých článcích. Z indexu "pozn.1" i čtenář neznalý symboliky hned "přečte", že se nejedná o referenci, ale poznámku. Jednopísmenná označení skupin odkazů bych ponechal pro skupiny odkazů, které se mají zobrazovat někde uprostřed článku, blízko jejich ukotvení (např. komentáře/vysvětlivky pod tabulkou apod., viz en:Isotopes of copernicium#Table; promiňte že neposkytuji příklad z cswiki). Petr Karel (diskuse) 8. 3. 2013, 15:35 (UTC)

Dobrý den, děkuji za komentář k poznámkám. Trochu obecněji: zde jsem se snažil shrnou to nejzákladnější z toho, co se lze dočíst v detailních článcích a pravidlech. Ono by to chtělo upravit primárně tam a zde to pak upřesnit, aby to odpovídalo. Když zde dáte poznámky nad nadpis Odkazy, někdo se ozve, že to není v souladu s doporučením WP:VAS. Také o možnosti "pozn." vím, ale ono to není uvedeno (jako možnost/preferovaná varianta?) v článku o poznámkách, tak jsem to sem nakonec nedal. Šablonu #tag:ref zkusím ozkoušet jak funguje a nějak v textu zmínit. Vaše připomínky mají své opodstatnění, ale omlouvám se, nezvládám kvůli tomuto článku kompletně zrevidovat a s komunitou prodiskutovat všechny související články. Nezkusíte navrhnout úpravy „u zdroje“? --Matěj Orlický (diskuse) 8. 3. 2013, 17:18 (UTC)