Diskuse k Wikipedii:WikiProjekt Knihovna umění/Chybějící články

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zdravím, právě jsem zveřejnil na wikipedii dostatečně obsáhlý článek o české sklářské výtvarnici Miluši Roubíčkové. Při hledání, které stránky na toto heslo odkazují jsem objevil tento projekt. Pokud máte pocit, že článek je dostatečně obsáhlý, můžete jej vyřadit ze seznamu "chybějící články". Já to nechávám na vás a vaší úvaze. S pozdravem Mojmir Churavy (diskuse) 4. 2. 2014, 21:36 (UTC)

Děkuji za výborný článek. Máte v plánu nějaká další jména? Mohu Váš článek zařadit mezi nové články na hlavní stranu projektu?--NoJin (diskuse) 4. 2. 2014, 22:43 (UTC)
Zdravím a jsem rád, že se článek líbí. Proti zařazení mezi nové články na hlavní stranu projektu nic nenamítám. Jsem tu na wiki nový, takže si nechám poradit. Dále mám v úmyslu dopracovat téma René Roubíček, které není zdaleka ještě úplné. Mám k tomu shromážděn zdrojový materiál, jen budu muset ještě sehnat nějaké "volné" fotky jeho sklářských výtvorů. Ale vím kde, takže je to jen otázkou času. Stejně jsem ve stávajícím "pahýlu" už nějaké úpravy udělal. Mějte se. M.Ch. Mojmir Churavy (diskuse) 5. 2. 2014, 14:53 (UTC)
Budu velmi rád, pokud se připojíte k projektu. Mám v zásobě několik podkladů a fotky od Ivo Křena (Eliáš, Exnar, Volráb, Matouš, Rybák), které zpracuji přednostně, ale jinak není nikdo, kdo by se sklářům věnoval. Sám doplňuji hesla sochařů, ve výhledu M. Karel a V. Kopecký. Roubíčkovy plastiky možná mám v archivu z výstavy v Museu Kampa, ale asi nebudou ve špičkové kvalitě. Spojím se mailem. Děkuji--NoJin (diskuse) 5. 2. 2014, 23:00 (UTC)

Sochařka Věra Merhautová[editovat zdroj]

Dobrý den, právě dnes jsem publikoval nové heslo o akademické sochařce Věře Merhautové. Byla to naše rodinná známá, znal jsem ji jako mladík, když chodila s panem Ottou navštěvovat občas moje rodiče. Tak jsem jí to byl jaksi "dlužen". Myslím, že není důvod, aby zde na Wikipedii nebyla, i přes všechny případné výhrady k její nejslavnější soše levicové novinářky Jožky Jabůrkové, kterou ztvárnila a kolem jejíž sochy bylo dost "povyku". Mojmir Churavy (diskuse) 14. 9. 2014, 20:06 (UTC)

Děkuji za příspěvek, ale snažte se dodržovat obvyklé uspořádání textu a zavedené formátování. Je-li zmíněna jiná osoba v textu, pak ne tučným písmem, ale normálním nebo jako odkaz na (zatím) neexistující heslo. Podrobné životopisné údaje o jiné osobě v hesle sochařky nedávejte ani jako poznámku, raději založte nové heslo nebo alespoň pahýl. Odkazy z obsahu formou linků na další odstavce určitě ne! Uvažte zda citaci z rozhovoru raději neumístit do Wikicitátů. Na můj vkus je v textu příliš odkazů s malou vypovídací hodnotou a text je příliš fragmentován.--NoJin (diskuse) 15. 9. 2014, 22:18 (UTC)

Sochař Jaroslav Vacek[editovat zdroj]

Kuriozním způsobem jsem se dostal k tomuto figurativnímu sochaři, výtvarníkovi a medialéru. Když jsem ve veřejném prostoru hledal dílo Věry Merhautové (Milenci), tak jsem objevil jeho sochu "Matka" a zaujala mě natolik, že jsem začal pátrat, kdo ji stvořil. Takže toto heslo najdete na Jaroslav Vacek (1923). Mojmir Churavy (diskuse) 14. 9. 2014, 20:10 (UTC)

Totéž jako u předchozího hesla. Není-li ve Wikipedii osoba stejného jména, nedává se za jméno další určení (1923), protože pak nefungují wikilinky (např ze Sdružení sochařů Čech, Moravy a Slezska). Wikifikujte ještě před uložením textu pomocí nástroje na editační liště.--NoJin (diskuse) 15. 9. 2014, 22:26 (UTC)