Diskuse k šabloně:Samohlásky

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Prosím o pomoc[editovat zdroj]

Alaiche se pokusil o zpřehlednění této šablony tak, aby vypadala jako její anglický předobraz. Když jsem tuto šablony tvořil, původně jsem ji chtěl udělat podle anglické, pouze s přeložením anglických výrazů do češtiny. Bohužel v české Wikipedii (na rozdíl od anglické, kde to funguje dobře), nezobrazovala se tato šablona korektně, nevím proč. Proto jsem zvolil formu méně přehledné, ale funkční tabulky. Po změně se mi zobrazuje jen část samohlásek, celý čtyřúhelník je posunutý směrem dolů a doprava. Používám IE6.

Pokud tedy někdo z Vás umí najít příčinu problému, pokuste se prosím o jeho opravu. Díky. --Pajast 08:43, 9. 8. 2006 (UTC)

Pozn. příčinu neznám... bohužel jsem kontrolu vzhledu provedl jen ve Firefoxu a Opeře; v obou prohlížečích se šablona zobrazuje bezchybně...
Ze zásady si však myslím, že je to chyba Internet Exploreru (v mé, starší verzi se tabulka nezobrazuje posunutá... nezobrazuje se vůbec), ovšem málo platné; i tam by to mělo být v pořádku... snad je to chyba špatného pochopení nějakého příkazu, který ostatní prohlížeče chápou správně... ale nejsem programátor... také by to mohla být chyba chápání IE některých příkazů od české wikipedie (jestli je to vůbec možné)... když totiž přesně okopíruji anglickou šablonu, ve Firefoxu a Opeře se mi zobrazuje úplně správně... nikoli v Internet Exploreru...
Připojuji se tedy k žádosti o pomoc...--Alaiche 10:40, 9. 8. 2006 (UTC)

Nainstaloval jsem si nový IE7. Je zajímavé, že tato šablona samotná se v něm zobrazuje již korektně, ovšem ve článku, kde je vložena, vokalický čtyřúhelník obvykle chybí. --Pajast 12:09, 11. 9. 2006 (UTC)

Tučný text[editovat zdroj]

Samohlásky ɶ, ɛ, ɞ, ɘ, ɵ, ɤ a ʉ vypadají, že jsou napsány tučně. Je to záměr nebo náhoda? --Váš Mostly Harmless 9. 3. 2010, 08:27 (UTC)

Skryté samohlásky[editovat zdroj]

Myslím, že my neměly být některé samohlásky skryty jen proto, že o nich není článek. Je jich tu méně než na anglické verzi. Takhle to působí, že vůbec neexistují. --Korytaacheck (diskuse) 4. 2. 2014, 20:37 (UTC)