Diskuse k šabloně:Liturgický rok

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Navrhuji úpravu ("nějak"), aby bylo patrné, že se jedná o liturgický rok latinského ritu. Protože jiné rity mají liturgický rok často značně odlišný. --Ansgar 19:41, 9. 2. 2005 (UTC)

Rozdíly nebudou tak velké, rozumí se u nás, tj. asi většinově, případný prostor pro doplnění východních termínů v těch políčkách je, že... --Dodo 20:19, 9. 2. 2005 (UTC)
včera jsem překládal nějaké věci ohledně liturgického roku různých křesťanských církví, a žasl jsem, jak jsou rozdílné. Je to něco úplně jiného. Radikálně. Jediné, co je shodné, jsou Velikonoce a Vánoce, jinak je řmk církev docela mimo od východních, kat. i prav. Ale i mezi východními jsou příliš velké rozdíly.
Chápu, že je to myšleno u nás, proto bych to nechal jako základ a rozdíly dopsal jinde, ale myslím, že upozornění by nebylo špatné. Ale zase v šabloně se to těžko rozlišuje. No nic, nechme to, popřemýšlím. --Ansgar 20:50, 9. 2. 2005 (UTC)

1) Velikonoční triduum má části Zelený čtvrtek, Velký pátek, Bílou sobotu. Ze šablony je patrné, že tyto dny následují po triduu. 2) Po velikončním pondělí následuje Velikonoční úterý, Velikonoční středa neboli pondělí, úterý ... v oktávu velikonočním. 3) ... Určitě tato šablona není úplně dokonalá. --109.108.105.13 1. 3. 2010, 17:56 (UTC)