Diskuse k šabloně:Hokejbox

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Návrh na zobecnění názvu[editovat zdroj]

Milý Pernaku, děkuji za vytvoření této pěkné šablony Hokejbox. Podle všeho by se dala využít i pro jiné sporty, než je jen hokej. Navrhuji, abychom zvolili lepší, obecnější název - něco jako šablona:Sportovní utkání nebo něco takového. Děkuji. --Okino 16:56, 29. 4. 2007 (UTC)

Nevidím k tomu důvod! Stejné šablony jsou i na en: či sk: . Ale jestli někdo chce tak ať tak učiní. Já postupoval podle en: vzoru!--Pernak 17:59, 29. 4. 2007 (UTC)

Promiň, kolego, ale proč ten vykřičník? Já k tomu vidím jasný důvod: Zbytečnost vytvářet stejnou(!) šablonu pro případné využití u fotbalu, basketbalu, volejbalu, možná i tenisu a dalších her. Přesto se ptám, jestli se domníváš, že existuje lepší řešení. Pod "hokejbox" to samozřejmě žádný fotbalový wikipedista nebude hledat a bude případně vytvářet novou. Proto se domnívám, že je vhodnější přejmenování. --Okino 20:23, 29. 4. 2007 (UTC)
Milý Okino nejsem proti. Ale představu o tom názvu nemám! Můžeš ten název změnit podle vlastní představy. A vykřičník nemá žádný urážlivý význam. Jen zdůraznění, že již takové šablony na wikipedii jsou a to se stejným názvem. Na fotbal bych udělal Fotbalbox (třeba). Stejně tuto šablonu nemůžeš na fotbal použít jelikož jsou v ní zahrnuty třeba (třetiny). U fotbalu by musely být samozřejmě poločasy.

--Pernak 07:11, 30. 4. 2007 (UTC)

Samozřejmě, že by stačilo změnit "třetiny" na "části" (a to už můžou být třetiny, poločasy, čtvrtiny ve vodním pólu i sety ve volejbalu) - je skutečně zbytečný luxus (a plýtvání databází) vytvářet pro každý takový rozdíl novou šablonu. Nad názvem zapřemýšlím, --Okino 13:19, 30. 4. 2007 (UTC)

Unifikační šablona Utkání[editovat zdroj]

Prosím podívejte se do Šablona diskuse:Utkání. Děkuji. Okino 16:36, 5. 4. 2008 (UTC)

Opět probíhá diskuse o podobě šablon, viz Diskuse k šabloně:Utkání. Jan.Kamenicek (diskuse) 8. 5. 2013, 21:17 (UTC)

Hokejbox a Hokejbox2[editovat zdroj]

Smím poprosit editory z oboru o vysvětlení, jaký je koncepční rozdíl mezi těmito dvěma šablonami a jejich využitím? Proč jsou dvě různé, a ne jedna společná? Chápu, že se od sebe liší bohatostí parametrů, ale bez znalosti problematiky nevím, v jakých případech používat tu či onu. Z šablony to nepoznám a v dokumentaci to vysvětleno není. Jinými slovy: Kdyby došlo k jejich sloučení, vadilo by to něčemu? --Bazi (diskuse) 22. 6. 2013, 13:45 (UTC)

Myslím, že rozdělení na dva hokejboxy je již pouze relikt z minulosti. Už i na anglické wiki je oba sloučili... Jestli si dobře pamatuji, tak kromě bohatosti parametrů byla rozdílem mezi oběma šablonami možnost skrývání střelců gólů (jedna šablona ho podporovala, druhá ne). U hokeje (narozdíl od fotbalu) skrývání střelců a dalších statistik jednoznačně podporuji. --NIGKDO (diskuse) 22. 6. 2013, 16:42 (UTC)