Diskuse k šabloně:Cedule

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Matěj Suchánek v tématu „Na mobilech

Pod cedulí zůstává bílé místo[editovat zdroj]

Pod cedulí zůstává bílé místo. (WP:NOM) Když jsem se ale dival na zdejsi zdrojak, tipuji toto na CSS a jeho pravidla. Tak prosim autora, at se na toto podiva. (ja nastavovani zdejsich CSS neznam) --Franta Oashi (diskuse) 18. 5. 2013, 19:05 (UTC)

Řekl bych, že je záměrem, aby pod cedulí zůstalo volné místo. Protože nemá být součástí článku, ale naopak z něj vyčnívat. Do článku cedule nepatří, ta je tam naopak proto, aby čtenáře na něco upozornila. Následující obsah článku by tedy neměl na ceduli plynule navazovat. --Bazi (diskuse) 18. 5. 2013, 19:09 (UTC)
Mno, konstatovat, ze "je to tak umyslne" mi prijde docela i zavazne... Vzhledem treba k WP:NOM. Zde by stalo za to pozvat sem i ostatni wikipedisty, at se take vyjadri. Preci jen je takove umyslne "protahovani stranky" uplna novinka a unikat, v kontextu cele WP, chtelo by to sirsi shodu. - Trochu jste mne znejistel, ale i tak s tim ne uplne souhlasim. Ale hadat se nebudu, radeji bych si skutecne poslechl/precetl nazory i ostatnich (at tu nevalcime pres reverty ;). --Franta Oashi (diskuse) 27. 5. 2013, 12:51 (UTC)
Připomínám, že WP:NOM není pravidlem ani doporučením, nýbrž nápovědou. Nejde o to, aby na Wikipedii nebyla žádná volná místa, ale aby zde nevznikala nechtěná volná místa. Zde ani nejde o odřádkování, v kódu stránky se nevyskytuje ukončení řádku ani odstavce. Ani nic převratného v tom nebude. Ku příkladu šablona {{Pracuje se}} byla předtím odsazená od dalšího textu stejně jako nyní. Výhodou současné šablony Cedule je to, že dvě po sobě následující jsou k sobě těsně přiraženy, takže mezi nimi nevzniká zbytečná (a nechtěná) mezera. --Bazi (diskuse) 27. 5. 2013, 13:05 (UTC)

Mezera pod obrázkem[editovat zdroj]

Zdravim!

U ceduli s textem na 3 radky neni potiz, ale:

jakmile je obseh vyssi, proje vi se to. Uvazovalo se o CSS style="vertical-align: middle;"? Anebo je nahore mozna umyslne...? ;) Nevim.
podivne mi to ale prijde u ceduli s nizkym textem: To je pak v ceduli ta ikonka jakoby zarovnana dolu... Asi ji dole zbyva mene mista, nez kolik ho nahore ma predepsaneho. Proste jako by se aliggn-top "samo najednou" zmenilo na alighn-bottom. (samozrejme se nic nemeni, jen pocit vnimani)
Resit byse to dalo bud tak, ze se tomu obrazku nastavi mensi margin, anebo lepe, ze se nastavi minimalni garantovana vyska te cedule: vysku ikonky zname, tak by se to dalo spocitat.

Zarite nekdo ted "min-height", nebo proste vysku, natvrdo? To by melo fungovat, protoze kdyz se vnoreny obsah nevejde, nadrazeny box se prodlouzi dolu... --Franta Oashi (diskuse) 3. 1. 2014, 18:49 (UTC)

Nemýlím-li se, minimální výška cedule už se řešila a nastavovala. Kdyby byla ikona výškově zarovnaná doprostřed, vypadalo by to divně u většiny aplikací s delším obsahem. Ikona je zarovnaná záměrně nahoru, aby mimo jiné poutala pozornost k začátku textu, ne někam do jeho prostředku. --Bazi (diskuse) 3. 1. 2014, 20:07 (UTC)

Rozsype se[editovat zdroj]

Zdravim!

Kdyz neni na zacatku radku, cedule se rozsype! Staci ji pouzit za "*" nebo ":" - snadno to uvidite.

Normalne to sice problem neni, ale jakmile mate napr. inline v textu pouzitou sablonu, ktera je urcena na smazani, {{smazat}} se z toho poondaa...
Drive to nebyl problem asi proto, ze tam mozna byval {{clear}}? Jenze ten tam ted pry nechceme: Prave kvuli zde jiz zminenemu napojovani sekvence ceduli do jedineho celistveho bloku.

Zkratka, vidim tu problem, tak to hlasim... --Franta Oashi (diskuse) 3. 1. 2014, 23:27 (UTC)

Díky. Dělalo to tento problém před těmito úpravami, nebo až po nich? --Bazi (diskuse) 4. 1. 2014, 01:22 (UTC)
Problém stále přítomen a nevyřešen. --Dvorapa (diskuse) 16. 3. 2016, 22:06 (CET)Odpovědět
Stále trvá. --Franta Oashi (diskuse) 27. 2. 2018, 03:57 (CET)Odpovědět

default pro noprint[editovat zdroj]

Zdravím. Aktuálně je default pro noprint "" prázdný, tedy sama cedule tisk nepotlačeje, odděděné cedule si tisk musí vypínat každá sama. Ale vlastně by to snadno šlo obrátit, aby default byl "noprint", cedule by se implicitně netiskly, leda by si to nějaká odvozená šablona výslovně zapnula. Nový param noprint by se tak v odvozených šablonách ani nemusel zmiňovat. Ale: Rovnou to tisknutí teď potlačit, obávám se, by mohlo někde něco způsobit? Teď už v šabloně sice parametr je, ale jen čeká, bez výslovné deaktivace tisku, takže teď se ještě nic nerozbíjí. --Franta Oashi (diskuse) 27. 2. 2018, 03:54 (CET)Odpovědět

Jakmile by se default obrátil, mohl bych ten výslovně uvedený noprint=noprin u těch několika (třech?) cedulových-šablon zas zrevertovat, protože by jen výslovně nastavovaly hodnotu, která už by tam implicitně byla. Tím by se to použití zjednodušilo i do budoucna. Snad se aktivací noprintu na cedulích nic nezpůsobí, když teď najednou všechny začnou potlačovat tisk? ..Fakt nevím, jestli se vůbec nějaká cedule má zahrnovat do tisku? V takových by se totiž, ještě před přehozením defaultu na ceduli, muselo to potlačování tisku výslovně zakázat. --Franta Oashi (diskuse) 27. 2. 2018, 03:54 (CET)Odpovědět
Pokud už, tak jednoznačně obrátit, ceduli používá nyní příliš mnoho šablon, abychom do každé přidávali nový parametr k zachování stávající funkcionality. Toto ale mělo být promyšleno dopředu, ne až po změně cedule a zakategorizování mnoha „nevinných“ šablon a dokumentaci chybně provedenou úpravou. Vím že tímto možná trochu připomínám Baziho, ale zpětně si uvědomuji, že v těchto věcech má svatou pravdu. Úpravu jsem revertoval, ale přidání nějakého parametru print, které by neměnilo stávající funkcionalitu, nekategorizovalo „nevinné“ šablony a dokumentace a rozšířilo ceduli o nmožnost potlačit noprint v ojedinělých dobře definovaných situacích se jinak nebráním. --Dvorapa (diskuse) 27. 2. 2018, 07:36 (CET)Odpovědět

Feedback wanted on improvements to Ambox templates on mobile web[editovat zdroj]

CKoerner (WMF) (talk) 19. 7. 2018, 11:18 (CEST)Odpovědět

Change coming to how certain templates will appear on the mobile web[editovat zdroj]

CKoerner (WMF) (talk) 13. 11. 2018, 20:41 (CET)Odpovědět

Na mobilech[editovat zdroj]

Dle #Change coming to how certain templates will appear on the mobile web (zejména mw:Recommendations for mobile friendly articles on Wikimedia wikis#Making page issues (ambox templates) mobile friendly) jsem se s novou verzí pokusil přizpůsobit zobrazení cedulí na mobilech. Sice se mi podařilo je „sbalit“ a po kliknutí/klepnutí nechat rozbalit, ale zatím se nalevo nezobrazuje ikona (díky které by bylo upozornění zřetelnější). Pravděpodobně bude nutné učinit do šablony větší zásah (dosud jsem jenom přidával blokům odpovídající CSS třídy). Matěj Suchánek (diskuse) 15. 2. 2019, 09:51 (CET)Odpovědět