Diskuse:Vodní dýmka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mohl by někdo prosím doplnit k jednotlivým komponentům vodní dýmky rozšířit popis? I když jsem zmenšil obrázky, stejně je tam spousta volného místa.--Duff 16:25, 20. 10. 2007 (UTC)

Něco málo jsem tam přidal,ale stale to asi není ono.--Kamil24 19. 3. 2009, 15:33 (UTC)

Škodlivost?[editovat zdroj]

Tabák je zdraví škodlivý, vodní dýmka tak akorát, když tě s ní někdo flákne přes palici. Zanatic ʡ 20:34, 11. 11. 2006 (UTC)

Kirkův příspěvek jsem revertnul, a to proto, že odporoval jakékoliv logice tvorby definicí článků. O škodlivosti se v článku píše dostatečně, v dalších kapitolách. --Aktron 20:41, 11. 11. 2006 (UTC)

zdraví škodlivé zařízení[editovat zdroj]

Vodnice k nasemu zivotu patri...JEstli ostatni muzou kourit cogarety,proc ne my vodni dymku.A informace jsou nepresne!Záleží totiž na konzistenci tabáku,síle,množství vody,použití filtrů....Je toho víc než dost.


Nechci vyvolat revertovací válku, ale formulace "zdraví škodlivé zařízení" IMHO do úvodního odstavce nepatří. O škodlivosti kouření vodní dýmky se píše v samostatné části a tato formulace působí dost nuceně (tohle je encyklopedie a ne wiki ministerstva zdravotnictví). A ke kategorii: tabák je podkategorií drog a proto patří vodní dýmka do kategorie tabák, to nemá nic společného se škodlivostí kouření. --Mkoubik 20:47, 11. 11. 2006 (UTC)

Hele, ponechám už stranou to, jak se "před chvílí" někteří zachovali k mojí editaci i k tomu, jak se zachovali ke mě, kdy jsem neživou věc nazval sračkou, tudíž jsem nikomu nenadával. Nevidím důvod, proč by nemělo být v úvodní definici uvedeno, že se jedná o škodlivou věc. Právě že je to vedle toho, že se to kouří jedna z podstatných charakteristik tohoto "jevu". Tudíž by to mělo být uvedeno hned v úvodu a v dalších odstavcích by to mělo být upřesněno. --Kirk 22:19, 11. 11. 2006 (UTC)

Je jedno jestli vulgarismem nazveš neživou věc a nebo živou, stále je to vulgarismus, který není ve shrnutí editace vítán. (příspěvek mimo diskusi, nechtěl bych to ale tady rozebírat, jelikož sem to nepatří)--Chmee2 22:22, 11. 11. 2006 (UTC)
Nastudovány zdroje,přidány do referencí a dle nich napsána část článku a odstraněna šablona Přesnost. --Duff 15:58, 9. 9. 2007 (UTC)

Proč byla odstraněna sekce Korunka?[editovat zdroj]

Má nějaký smysl, že byla odstraněna část ===Hagar (Korunka)===? Viz archivní verze. Timy 22. 12. 2009, 19:42 (UTC)

Hodnoty nikotinu ve srovnávací tabulce[editovat zdroj]

Použití jedné vědecké studie je vždy ošemetné. prostý pohled na srovnávací tabulku hodnot vyvolává značné rozpaky. Podívejte se na průměrnou krabičku cigaret. hodnoty nikotinu jsou 3 až 7 krát větší.

Nerozumim proc je pod srovnavaci tabulkou napsano, ze obsahy skodlivych latek jsou "v mnoha případech několikrát přesahujících hodnoty obsažené v cigaretách," kdyz v tabulce neni jedina hodnota, kde by dymka mela vyssi hodnoty, nez cigarety. Snad jedine obsah dehtu je uveden v horni tretine rozsahu u cigaret, ale u ostatnich je to bud spodni cast rozsahu, nebo hluboko pod. Takze citovana veta odporuje tabulce.