Diskuse:Vilém Blodek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 měsíci od uživatele Svenkaj v tématu „Komentář k částečnému přepracování

Komentář k částečnému přepracování[editovat zdroj]

@Mojmír Sobotka: Dobrý den, k doplňování tohoto článku jste jako vždy přistupoval svědomitě, informace jsou přesné a kvalitně ozdrojovány. Přesto jsem po určitém váhání do článku dosti zásadně zasáhl a považuji za nutné vysvětlit:

  • Řada doplňujících informací souvisí jen volně a jejich umístění v hlavním textu ztěžuje čtení hlavní linky článku - Život-Dílo-Ostatní. V souladu s názorem kolegy @Gampe: jsem některé z vedlejších informací převedl do Poznámek
  • Nestrukturovaná kapitola Život byla poměrně nepřehledná, rozdělil jsem do subkapitol, něco převedl na konec článku a části, které jsem považoval za nevýznamné jsem skryl včetně zdrojů (prozatím nemazal, ale myslím, že pokud nebude názor komunity jiný, smazány by být měly i se zdroji)
  • Za nevýznamný (a tedy zestručněný a přesunutý na konec článku) považuji rozbor užívání různých variant křestního jména Viléma Blodka a jeho otce Václava. Současné užívání českých i německých variant jmen s různými odchylkami v pravopisu bylo v 19. století v Čechách běžné a nic nevypovídá o jazykové příslušnosti nositele. Část jsem skryl, část doplnil a přesunul do závěru.
  • Stejně tak je v 1. polovině 19. století nevýznamný posun neznělého Plodek na znělé Blodek, konkrétních podobných příkladů by se dalo najít mnoho. Též zestručněno a přesunuto do závěru.
  • Doplnil jsem jedním obrázkem a kapitolou Posmrtné pocty

Přes tyto poměrně rozsáhlé úpravy jsem se snažil co nejvíc Vašich zdrojů a formulací zachovat, i když třeba jinak strukturovaných. Pokud nebudete Vy nebo někdo další z wikipedistů mít zásadní námitky, skryté části textu po čase smažu. Srdečně zdraví--Svenkaj (diskuse) 11. 7. 2023, 14:19 (CEST)Odpovědět

Skryté texty smazány - viz výše.--Svenkaj (diskuse) 20. 7. 2023, 17:15 (CEST)Odpovědět