Diskuse:Veterinární univerzita Brno

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Flukeman v tématu „Neutralita zpochybněna, propagace???
V článku je použit materiál (http://cs.wikipedia.org/w/index.php?diff=8776981&oldid=8053685 a http://cs.wikipedia.org/w/index.php?diff=8777008&oldid=8777004) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL a CC BY-SA 3.0. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2012071310006194.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Mám takový pocit, že článek dnes nebyl editován z nezaujatého úhlu pohledu (zmizela orefovaná sekce s plagiátorstvím, zato přibyla slavománie, zvláště poslední sekce před sekcí reference, přibyly podrobnější údaje o průběhu přijímaček atd.). Proč údaje o fakultách nebyly přidány do jednotlivých článků o fakultách?--Zdenekk2 (diskuse) 16. 7. 2012, 15:50 (UTC)

Plagiátorská aféra sice proběhla v médiích, ale dobře víme, jak média pracují. To, že byl někdo obviněn, neznamená, že byl odsouzen. V případě odsouzení by bylo relevantní psát o plagiátorské aféře. Nicméně k žádnému nedošlo. Tedy ano, ale opět jen v médiích. Na soudu k žádnému. O VFU vychází řada novinových článků. Pouze v tomto týdnu minimálně pět. Opravdu asi není potřeba dávat k heslu VFU všechno, co o ni bylo napsáno. Každopádně není špatný nápad vytvořit heslo VFU v médiích. Na stránkách fakult ještě zapracuju, ale pořádně nevím proč, protože jednotlivé fakulty se dělí na ústavy, ty se dělí na kliniky a ty se zase dělí na pracoviště, úseky,atd. Je toho opravdu hodně a tímhle způsobem, kdy je vše porřeba dělit, by se nic pořádně nenapsalo. N fakulty se vrhnu při troše času. Pochopitelně podrobněji, než pod heslem VFU. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 195.113.202.65 (diskuse) 26. 7. 2012, 15:04 (CE(S)T)

Neutralita zpochybněna, propagace???[editovat zdroj]

Dal jsem šablonu NPOV poněvadž se domnívám, že celý článek (i když zní přehledně a udává základní fakta) má velký propagační charakter. Pominu-li fakt, že článek psal někdo pravděpodobně pracující na VFU a zabývající se marketingem (v tom problém ale není), je zcela evidentní, že jsou-li celé pasáže článku zkopírovány (i když je uvedena licence) z propagačních materiálů univerzity (http://www.vfu.cz/files/czvfu.pdf) musí jít nutně o jednostranný pohled s jediným cílem - propagovat univerzitu na veřejnosti.

Níže uvádím příklady textu, jež vykazuje znaky NPOV: „O celoživotní vzdělávání na univerzitě je velký zájem...“; „Bohatá je účast akademických pracovníků při výměně vědeckých zkušeností také na konferencích.“; „Řada setkání má mimořádně dlouhou tradici“; „Na těchto klinikách se řeší množství výzkumných projektů a kliniky tak plní poslání nejen moderních provozních veterinárních pracovišť diagnostiky, terapie a prevence chorob hospodářských a zájmových zvířat, ale také poslání moderních výukových a výzkumných center.“; „Veterinární a farmaceutická univerzita Brno má jedinečné postavení ve vysokoškolském vzdělávání, výzkumu, odborné činnosti i akademických aktivitách. Úroveň, jíž v kvalitě vzdělávací činnosti dosáhla, ji zařadila mezi přední veterinární vzdělávací instituce s pozitivní mezinárodní evaluací a uvedením na seznamu prestižních evropských veterinárních vysokých škol.“

Šablona by měla zůstat v článku, dokud z článku nezmizí „propagační tón“ a zůstanou jen suchá fakta.--Flukeman (diskuse) 30. 12. 2018, 12:23 (CET)Odpovědět