Diskuse:Věda a technika mládeži

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Podruhé jsem upravil stejnou věc, tak bychom se vyhli dalším revertovacím kolečkům, vysvětlím důvod. Tučně jsou vyznačené sporné části:

Dne 21. prosince 2009 bylo vydávání časopisu VTM Science jako měsíčníku ukončeno, aniž to redakce oznámila čtenářům v posledním čísle roku 2009 a přesto si stáhla od čtenářů další předplatné. Vydavatel následně předplatitelům nabídl jako náhradu předplatné časopisu Lidé a Země (nebo jiného titulu). Těm, kteří poslali písemnou výpověď, nabídl vrácení peněz. VTM Science nyní nepravidelně vychází jako příloha časopisu ForMen.

Jak jsem uvedl v komentáři k první editaci, toto svědčí spíše o neznalosti, jak u časopisů funguje předplatné. Databáze předplatitelů je totiž uzavřena ve velkém předstihu před tím, než se časopis vůbec dostane k předplatitelům nebo na stánky. Zejména pokud předplatné spravuje externí firma a ne přímo vydavatel.

Dále není jasné, co si přesně představit pod "stažením dalšího předplatného". Pokud člověk zaplatil, peníze tedy došly na účet vydavatele a ten následně začal řešit problém - buď nabídkou jiného titulu, nebo peníze vracel. Jakým jiným způsobem by se to u platby, která už byla na cestě, mělo jinak dělat? Jsem přesvědčen, že u časopisů se peníze automaticky nestahují z účtu na základě externího požadavku.

Marek Lutonský 15. 1. 2011, 10:26 (UTC)

Navrhuji přesun na Věda a technika mládeži, což je název, pod kterým časopis vycházel nejdelší dobu a dosáhl největší popularity. --Jvs 7. 6. 2012, 10:33 (UTC)

Přesunul jsem a udělal základní úpravu. Ale ještě by článek mohl upravit někdo, kdo věci víc rozumí… (navrhovatel přesunu? ☺). --Tchoř (diskuse) 16. 8. 2012, 18:01 (UTC)

Doplnění historie[editovat zdroj]

Na základě údajů z 6. ročníku Mladého technika jsem doplnil několik informací do sekce Historie (mimo jiné to, že od čísla 36/6 začal časopis vycházet jako čtrnáctideník orientovaný na starší čtenáře). Nikde ale nemohu najít, kdy došlo ke změně na měsíčník. Pokud tuto informaci někdo máte k dispozici, snad by bylo dobré ji do článku připsat. 212.67.80.130 11. 2. 2013, 19:20 (UTC)