Diskuse:Terezie Benedikta od Kříže

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Citace: "Edita Steinová se narodila v Breslau (u Vratislavy, tehdy německá část Slezska)". Kdyby tam nebyla uvedena ta závorka, tak bych Breslau přeložil na Vratislav, což je české jméno nyní polského města Wrocław, dříve německého Breslau. Ale když někdo považoval za nutné v závorce upozornit, že Breslau je u Vratislavi, tak se raději ptám zde v diskusi, jestli náhodou nedošlo k nějakému omylu... --Luděk 20:09, 13. 6. 2005 (UTC)

Děkuji za upozornění, tak to dopadá, když někdo nezná alternativní česko-polsko-německé verze jmen a špatně pochopí anglickou poznámku v závorce (většína článku je překlad z angl. wiki + docela rozsáhlé úpravy)... Opraveno... Cinik 20:13, 13. 6. 2005 (UTC)

Já bych ještšě zvážil, jestli z úvodu nevypustit tu feministku. Trochu znám názory E. S. na postavení ženy a vím, že prý i kněžské svěcení žen pokládala za možné, ale přece jenom mi označení "feministka" přijde nepřesné, zvlášť když si přečtu heslo Feminismus, s kterým je provázáno. Gottschalk 14:51, 22. 1. 2008 (UTC)

Než se stala katoličkou, tak byla dost feministická i v tradičním stylu. Jako katolička byla možná, řekněme, katolickou feministkou, ale na druhé straně katolický feminismus nemají ani na en: :-) Každopádně ale její feministické období je též součást jejího života a je taky dost vzpomínána, i když spíše v nekatolických pojednáních. --Cinik 08:46, 23. 1. 2008 (UTC)

Toho vandala co smazal tuto stránku upozorňuji, že mu na hlavě kvete jeho vlastní BLBOST **--MiroslavJosef 20:03, 26. 1. 2008 (UTC)