Diskuse:Tepelné záření

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

V článku je pomotáno několik věcí dohromady. Myslím, že by bylo lepší článek úplně zrušit a jeho některé výroky přesunout do jiných článků. --Miraceti 12:55, 13. 11. 2007 (UTC)

Souhlasím, informace, které jsou na dané stránce, v dané formě nepatří k tématu,ale zařadil bych je spíše k termodynamice.. V článku bylo použito vulgarismů, které jsem odstranil.(M. Tichý - nezaregistrován)

smazal bych to a nechval bych premerovávat na infaracervene záření , dodatek toto oznacení je zcela spatné protoze teplo je fyzikalní velicina, označující úhrn tepelného toku za nějakou dobu, měří se v joulech. Záření veličinou není, jen volným označením děje nebo jeho výsledku, tedy např. veličiny zvané zářivý tok nebo jejího úhrnu za danou dobu, tedy tepla. --H11 22:01, 22. 4. 2008 (UTC)

... souhlasím s H11, navrhujeme (po společné vzájemné domluvě) článek sloučit s článkem Infračervené záření - příslušná šablona byla mnou vložena ** --MiroslavJosef 16:47, 23. 4. 2008 (UTC)

Největší blábol je to, že tělesa teplejší vyzařují zaření a ty chladnější jej pohlcují. Vždyť záření vyzařují a pohlcují všechny tělesa. Na toto nelze vztahovat mechanický princip přenášení tepla!

Ten text vypadá, jak kdyby ho napsal žák ZŠ po třech hodinách fyziky. Samžte to

Ano - článek bude patrně sloučen s jiným, podstatně kvalitnějším článkem, ostatně jak napovídá text nahoře v rámečku ** Zdravím --MiroslavJosef 8. 2. 2009, 10:26 (UTC)
Navrhoval bych spíše sloučení s článkem Sálání, který popisuje v podstatě stejný jev, i když je poněkud stručný. Tohle je vytvořeno automatický přeložením patrně nepříliš kvalitního článku. 8.5.2010 (Mort)

Článek má vážné faktické i formální nedostatky. Souhlasím se zrušením, případně přepracováním. 3. 10. 2010 (Radim_007)