Diskuse:Tři soutěsky (hráz)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

On ten název článku není úplně přesný. Tři soutěsky je název pro onu část údolí Dlouhé řeky a tudíž by článek s tímto názvem měl popisovat příslušný díl krajiny. Pojednání o přehradě patří pod název Přehrada Tři soutěsky, Tři soutěsky (přehrada) či tak něco. Podotýkám, že na jednom článku pojednat oboje není vhodné, kvůli provázání na ostatní jazyky. Snad to uspořádám a těch pár slov napíšu, ale až do konce příštího týdne mi čas dovoluje jen průběžné drobné plošné flikování, takže zatím jen takováto poznámka. Miaow Miaow 23:52, 23. 9. 2005 (UTC)

Autorská práva[editovat zdroj]

Včera (29.3.) přidaný text jsem přidal jakožto autor stránky lumpik.webcolony.net/nejvetsi-prehrada-tri-soutesky. Je to můj první příspěvek do wikipedie takže chyba bude nejspíš způsobena mojí neznalostí. S uveřejněním textu na wikipedii tedy samozřejmě souhlasím.

Na výše uvedených stánkách je na mě kontakt kde je možné toto mé tvrzení ověřit.

Negativní dopady přehrady[editovat zdroj]

Chtělo by to článek rozšířit o sekci, která by se věnovala negativním dopadům na životní prostředí (sesuvy půdy, znečištění...), přesídlování milionů lidí a následným (sociálním) problémům (např. při (ne)poskytování náhrad za zemědělskou půdu). Zatím totiž článek vyznívá dosti „bezproblémově“, jakoby šlo jen o technické dílo bez souvislostí. --Pazuzu 13:58, 1. 12. 2007 (UTC)

Zastaralá data[editovat zdroj]

Doporučuji článek zrevidovat. O roce 2009 se v něm mluví jako o budoucnosti.

odvážně se do toho pusť:o) Mircea 5. 8. 2010, 17:10 (UTC)

Název článku[editovat zdroj]

Co přejmenovat na Přehrada Tři soutěsky a Tři soutěsky mít pro ony soutěsky.--Jann 4. 10. 2011, 09:27 (UTC)

OK, ale navrhuji to provést rovnou důkladně; standardní pojmenování pomocí závorky Tři soutěsky pro rozcestník, Tři soutěsky (kaňon) (případně jiný vhodnější rozlišovač) pro vlastní soutěsky, Tři soutěsky (hráz) pro vlastní stavbu-hráz, Tři soutěsky (přehradní nádrž) pro vytvořenou vodní plochu, Tři soutěsky (elektrárna) pro elektrárnu. Mircea 4. 10. 2011, 12:34 (UTC)
Dobře, pokud se nikdo neozve, přesunu na Tři soutěsky (hráz) a zřídím rozcestník Tři soutěsky.--Jann 4. 10. 2011, 13:36 (UTC)
Opravte mě, ale není hráz a přehradní nádrž prakticky to samé? Je např. na české wiki k některé přehradě samostatný článek i k hrázi? Pokud přesouvat, tak v současné chvíli, kdy další články neexistují, by IMO bylo lepší řešení přesunout tento článek na Tři soutěsky (přehradní nádrž) s šablonou Možná hledáte, která by odkazovala na kaňon případně elektrárnu. Pokud by vznikly další články, tak pak teprve dělat rozcestníky.--Ladin 4. 10. 2011, 13:53 (UTC)
Ano: Mead (přehradní nádrž) a Hooverova přehrada nebo Násirovo jezero a Vysoká Asuánská přehrada. Já jsem pro rovnou udělat všechny tři články (hráz, nádrž, elektrárna) a sice rozdělením stávajícího a doplněním z en wiki. Mircea 4. 10. 2011, 13:58 (UTC)

Abych pravdu řekl, příliš z takového kouskování věcí, které spolu souvisí a nemůžou existovat jedna bez druhé nadšený nejsem. Myslím že to nepřispívá k srozumitelnosti článku. Alespoň by se měl opravit úvod, ten teď zní „Přehrada Tři soutěsky na Jang-c'-ťiang ... je český název pro přehradní nádrž a také její hráz s největší elektrárnou ...“ a neodpovídá názvu článku o hrázi. Nová srozumitelná formulace by měla být úkol pro toho, kdo takové rozdělení článku vymyslel. --Ladin 6. 10. 2011, 08:29 (UTC)

ok, chvilku to bude trvat než se to doladí, prosím o trpělivost. Mircea 6. 10. 2011, 08:56 (UTC)

Ladin má pravdu. Hráz s elektrárnou a nádrž je jedna jediná stavba a ta by měla být v jednom článku. Kouknu-li se na německou a anglickou wiki, tak je tam jediný článek Drei-Schluchten-Talsperre na anglické pak Three Gorges Dam obojí přeloženo do češtiny Tři soutěsky (přehrada). Infoboxy pak obsahují informace o celé stavbě. Rozsekat to na tři články je podle mého názoru obdobné jako vytvořit 3 články o Pražském hradu (základy) (zdivo) a (střecha). Karel61 (diskuse) 8. 6. 2012, 08:03 (UTC)

O Pražském hradu neexistují články tři, ale několik desítek. Stejně jako Tři soutěsky totiž není jednou stavbou, jak se domníváte, ale komplexem více relativně samostatných staveb.--Jann (diskuse) 8. 6. 2012, 10:05 (UTC)

Já jen, že jsem poněkud z oboru, ale přehradu jako tři samostatné stavby jsem ještě neviděl. No ale budiž, když si někdo myslí, že to tak má být, tak s Pánem Bohem. Karel61 (diskuse) 8. 6. 2012, 12:17 (UTC)

Neslučovat[editovat zdroj]

Neslučovat s elektrárnou ani s vodní nádrží je to krok zpět. Mircea (diskuse) 12. 6. 2012, 19:35 (UTC)