Diskuse:Sukcese (ekologie)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Člověka z mé branže hnedle napadne apoštolská sukcese. Vyřešíme to rozcestníkem, nebo různými významy? --Mmh 23:11, 14. 10. 2006 (UTC)

Mno, tady bych nechal tento článek a dal odkaz na patřičnou stránku o ap. s. Přece jen apoštolská sukcese má český ekvivalent posloupnost (resp. následnictví), který běžní lidé více používají, zatímco biologická sukcese nikoliv. Alespoň se tak obejdeme bez rozlišovačů v závorce. Nehledě k tomu, že apoštolská sukcese se obvykle používá takto dvouslovně, ne? Cinik 05:08, 15. 10. 2006 (UTC)

Nelíbí zmínka, že sterilní písek je nepřátelský ke všem rostlinám a živočichů. Rada ohrožených kutilek a jiných samotářských včel k životu otevřené plochy písku potřebuje a proto ji najdeme spíše na hromadách uhelného prachu než někde na nedotknutelných plochách. Názory typu že pískové duny jsou "bez života" vedou k jejich zalesňování a likvidaci ohrožených druhů. Kupříkladu, dle jedné nedávno provedené studie (bodužel na ni nemám odkaz) se již po třech letech vyskytuje na hromadách písku více jak 32 druhů!