Diskuse:Sonic Youth

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Chtěl jsem vložit samply z anglické wikipedie, ale nějak se nezobrazily správně...nevíte náhodou čím to je??

to nevim ...

ale samply by se urcite hodili:)

Asi to bude tím, že samply nejsou kvůli autorským právům na cs povoleny.--Juan de Vojníkov 09:23, 7. 6. 2008 (UTC)

Recenze WPK[editovat zdroj]

Vůbec si nedovedu představit, co by se o takové kapele dalo psát. Tak tak:

  • obecně:
  1. v oddílu členové skupiny by to chtělo sjednotit pomlčky - používá se ta co je dole ve "zvláštních znacích"
  2. možná by bylo zajímavé, ke každému z členů uvést malý odstaveček
  3. české monografie nejsou?
  4. rozepsat pár větičkami nadpis historie
  • podrobně:
  1. místo nadpisů typu „Formování: 1977-1981“, bych preferoval „Formování (1977-1981)“
  2. ten první odstavec je takovej úsečnej, jak když to konstruhuješ z bodů - to by chtělo rozvláčnit, trochu si s tím slohem pohrát
    ono to asi bude úsečný celý - pokud je to překlad z angličtiny.--Juan de Vojníkov 18:18, 11. 6. 2008 (UTC)
  3. je to špatně prolinkovaný - spousta kapel a názvů bez linků
  4. ad věta: „Youth je pak narážkou na časté přidávání tohoto slova reggae muzikantů ke svému jménu (např. Big Youth).“ - dyť se ale jedná o rokovou kapelu. Tak proč raggae? (sem si ho zrovna pustil:-) - Missy M. kolik jí asi bude?)

je vidět, že Podzemník je již profesionálem a tak je zarážející, že má na svém profilu odznak studenta. Myslím, si že uživatelská vyznamenání by se měla předělat, neb jsou z dob, kdy hlavním cílem byla kvantita!--Juan de Vojníkov 09:32, 7. 6. 2008 (UTC) --pokračování příště.--Juan de Vojníkov 10:11, 7. 6. 2008 (UTC)

  • obecně
  1. Takhle? V pomlčkách mám docela guláš
  2. O tom už jsem taky uvažoval, ale když jsem to zkoušel přidělat, neměl jsem tam co psát. Bylo by tam narození, kde kdo vyrůstal a tak, ale důležité informace pro tento článek (to je ta část života, která se týká Sonic Youth nebo hudby) by byly prakticky z velké části duplicitní k těm, které už jsou už začleněny v textu, proto jsem od tohoto upustil
  3. Bohužel není vůbec nic, maximálně jsou SY uvedeni jako krátké slovníkové heslo v nějaké encyklopediích hudby nebo podobně
  4. Snad dostačující
  • podrobně
  1. Opraveno
  2. Snad lepší
  3. Snad lepší
  4. No Big Youth je prostě typický Jamajčan, co hraje raggae;-)

Jinak díky za pochvalu, systém je prostě tak nastaven, jsem student. Měj se pěkně, jdu si nastudovat ty pomlčky. --Podzemník 09:50, 7. 6. 2008 (UTC)

Heleti, pro přehlednost si kdyžtak doplň monobook. Já to tam mám celkem hezky udělený: user:Juan de Vojníkov/monobook.js. Jinak z pohledu Wikiverzity jseš skutečně student.--Juan de Vojníkov 10:11, 7. 6. 2008 (UTC)

Na tomhle článku se pozná, že byl bohužel špatně přeložen z angličtiny. Jsou tu opravdu takový krkolomný výrazy co by Čech neřek, typu: „Díky podepsání smlouvy s novým…“. Myslím si tedy, že nejprve je třeba článek pročistit od těchto nehezkých obratů a teprve potom se může řešit další.--Juan de Vojníkov 18:13, 16. 6. 2008 (UTC)

No doufal jsem, že se slohem by mi mohl pomoci sám recenzent. Těžko se mi sloh opravuje u vlastních článků. Ale zkusím to ještě omrknout no. --Podzemnik 21:05, 21. 6. 2008 (UTC)

Já se přiznám, že podobnou věc jsem prožil se článkem Surtsey a bylo to pro mě peklo.--Juan de Vojníkov 21:08, 21. 6. 2008 (UTC)

Češtinářsky jsem to prolítnul, snad už to není tragické, byť maličkosti by se asi daly najít. Co se týče obsahu, tak snad ještě popsat, jak na skupinu reagovala česká kritika, pokud nějak. Dávám stříbrnou hvězdičku a myslím, že by se dala nastartovat nominace na zlatou. Hodně zdaru,--Ioannes Pragensis 15:43, 11. 7. 2008 (UTC)