Diskuse:Smlouva o Ústavě pro Evropu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nefunkční odkazy[editovat zdroj]

Z článku jsem odstanil odkaz na dokument

neboť se mi nepodařilo najít jeho funkční ekvivalent. Na stránce European Citizens' Initiative se o něm nezmiňují. Pokud víte, kde jej hledat, doplňte jej prosím zpět. --JiriK 14:52, 6. 4. 2006 (UTC)

Stejně tak jsem odstranil odkaz na

který na tomto portálu pravděpodobně již neexistuje. --JiriK 15:35, 6. 4. 2006 (UTC)

Kapitola „Kritika“ trpí podle mě řadou problémů:

1) Místo toho, aby zde byli jmenováni konkrétní kritici EU (jakože zasedají i v EP), mluví se o jakýchsi „mnoha kriticích“, „mnoha lidech“ nebo „některých lidech“.
2) Některé informace, které jsou uváděny jako objektivně pravdivé, jsou sporné. Například: je opravdu Evropský parlament slabý? A není nesmysl kritizovat zároveň prohlubování integrace a poukazovat na údajně malou moc Parlamentu, když právě Parlament je skutečně supranacionální orgán, zatímco obě Rady jsou mezivládními orgány?
3) Některé body nezahrnují dostatečně obě stanoviska (kritiku a kritiku kritiky), vytvářejí tedy dojem, že na kritické argumenty nejsou relevantní protiargumenty.

Celkově působí tato část článku dojmem, že autor sepsal svůj kritický pohled na SoÚpE (případně EU jako takovou), jenom nahradil slovo „já“ slovíčkem „kritici“ a pokračoval ve třetí osobě množeného čísla. Navíc je to takový guláš kritických hlasů z různých pozic (zastánci národní suverenity vs. kritici demokratického deficitu Unie, což jsou podle mě skupiny nesmiřitelné, nebo by z logiky věci měly být!), který neinformovanému čtenáři moc jasnou představu o skutečných problémech a kritikách EU neudělá. Zatím tedy šablona, mezi svátky možná zkusím tuto část vyvážit. --Zik (diskuse) 19. 12. 2012, 11:13 (UTC)