Diskuse:Siemens Česká republika

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
V článku je použit materiál (http://cs.wikipedia.org/w/index.php?oldid=9273871) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL a CC BY-SA 3.0. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2012111910008959.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Trocha objektivních informací by neškodila[editovat zdroj]

Je hezké mít na Wikipedii tento propagační text firmy Siemens. Doufám, že firma za tuto reklamu dostatečně finančně Wikipedii přispěla! Jen by bylo vhodné uvést alespoň ty nejvýraznější negativní činy firmy. Konkrétně například odkoupení a následnou likvidaci pražského podniku SKV na Zličíně. Tam bylo propuštěno několik tisíc lidí a obor výroby tramvají tak v ČR prakticky zlikvidován. Neuvěřitelně poruchové produkty plzeňské firmy Škoda nejsou kvalitní náhradou toho, co vyrábělo pražské ČKD! Některé činy vedení firmy Siemens jsou naopak jen trapné. Připomínám stavbu bombastického sídla vedení firmy v Praze a následné pojmenování příjezdové komunikace na ulici "Siemensova". Pochopitelně ředitelství firmy Siemens sídlí na adrese: Siemensova 1. --Leotard (diskuse) 2. 1. 2013, 12:08 (UTC)

Šablona Urgentně upravit[editovat zdroj]

Odstranil jsem podruhé šablonu UU. Byla tam vrácená Tlusťou s odůvodněním, že je to reklamní text.

Za prvé se mi nezdá, že by to byla reklama. Je to prostě text o historii firmy a o tom, co ta firma dělá. Co jiného se o firmě dá do encyklopedie napsat? Článek má svoje chyby, proto je tam upravovací šablona. Ale není reklamní - nikde se v něm nenabízí zboží ani se neříká, že by firma byla v něčem super skvělá nebo tak. Je to mimořádně velká firma s mimořádně dlouhou tradicí, a tak to může někomu přijít jako chlubení, co se tam píše, ale taková jsou prostě fakta.

A za druhé, i kdyby to byla reklama, tak správný postup není šablona UU. Wikipedie:Odložené smazání o té šabloně říká, že je "pro články, které je pro použití ve Wikipedii nutno od základu přepsat, protože jejich současná podoba je z důvodu hrubé jazykové nesprávnosti či neencyklopedického stylu nepřijatelná, a nelze je jednoduše (např. odmazáním problematických částí) převést do použitelné podoby".

Další věc je ta, že by se mělo dodržet taky "Pokud kdokoliv, včetně tvůrce článku, odstraní z článku šablonu pro odložené smazání, nevracejte ji zpět bez diskuse, s výjimkou případů, kdy odstranění patrně nebylo nesouhlasem se smazáním." (říká stejné doporučení) Já jsem tu šablonu odstranil a šablona byla vrácena bez diskuse.--Jan Spousta (diskuse) 8. 1. 2013, 12:04 (UTC)