Diskuse:Shader

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Moje vědomosti[editovat zdroj]

Pokud jsem se při dnešní úpravě (31.12. 2008) v něčem mílim, je to možný, dopsal jsem to co vím a někdy se mohu lišit od toho jak to je přesně. Později se podívám na EN-WIKI. Ale nyní pracuju na Radeon R700 a tak nechci toho dělat moc najednou. --Paxan 31. 12. 2008, 16:31 (UTC)

Míchání HW a SW pojmů[editovat zdroj]

Tento článek se obsahově pohyboval někde mezi popisem shaderu z pohledu hardwaru a popisem shaderu jako programu napsaném v shader jazyku. Počáteční definice se týká HW obsah však spíše SW. Tělo článku si proto dovolím rozdělit a jednu část (HW) přesunout do nově vznikajícího článku grafický řetězec/programovatelný grafický řetězec a popis SW části bude ponechán zde (stejně jako je tomu na anglické wikipedii, zamezí se tím alespoň přepisování z jednoho pojmu na druhý - viz historie). Článek bude dále upraven a provázán se vznikajícími příbuznými tématy jako shader jazyk, GLSL, HLSL, grafický řetězec atd. Pokud by kdokoliv měl na toto rozdělení jiný názor bylo by nejlepší domluvit se na nové podobě článků zde v diskusi a potom udělat jednotné změny, oddělení článků nebo alespoň definicí je však dle mého názoru potřeba aby nedocházelo k míchání ( i když příbuzných) pojmů. Celá oblast článků bude nějakou dobu dočasně ve výstavbě, byl bych rád kdyby se někdo v tomto čase ozval... Tomáš Slavotínek 26. 11. 2011, 21:28 (UTC)

Jsem rád a podporuji, že se snažíš předělat článek, stav je docela dost špatný. Jedinou výtku zatím mám k názvu, osobně bych Shader změnil na rozcestník a vytvořil 2 stránky s jménem Shader (Hardware) a Shader (Software), případně Shader jednotka a Počítačový program Shader, nebo pokud máš jiný lepší názor, tak ho zkus a pokud se mě bude líbit, tak nebudu proti, jediný co bych rád viděl byl Shader jako rozcestník (jako je AMD a další). Názor na samotný články nemám, čím víc rozšíříš a doladíš, tím lépe, proto až budeš mít víc, tak ti řeknu názor. --Paxan 27. 11. 2011, 08:29 (UTC)
Článek je na tom opravdu bídně... jak mám uvedeno na wiki stránce jedná se v tomto případě o školní projekt, bohužel tento článek není hlavním tématem projektu (jde primárně o GLSL a HLSL)... ale jak jsme s kolegou zjistili je celá tato oblast grafiky na české wiki hodně špatně zpracovaná, tak v rámci časových možností se pokusím opravit co se dá i jinde (třeba zde). Pokračovat pochopitelně hodlám i mimo rámec školního projektu. Teď k věci: Shader (rozcestník) vytvořen - ale tato stránka (zatím?) zůstává primární stránkou, tedy tou, která se zobrazí po napsání výrazu Shader. Na rozcestník bude(je) možné se dostat z jednotlivých článků... --Tomáš Slavotínek 30. 11. 2011, 00:11 (UTC)
Kvůli vyhledávání bych na tuto stránku umístil rozcestník, bude to méně podbízet k něčemu přesně danému a to asi není v zájmu nikoho z nás (nebo alespoň ne v mém). Ono celkově články okolo HW PC jsou často v dezolátním stavu a na nemálo článcích pracuji sám, to bohužel moc morálce nepomáhá a vím, že si sám někdy potom hraji "na svém písečku" (doplňuji hlavně co mě zajímá a zbytek doplňuji velmi neefektivně). Proto uvítám jakoukoliv pomoc :-) i mimo články co doplňuji, přece jenom neumím vše. Pokud by jsi chtěl s čímkoliv pomoct nebo spolupracovat, stačí se ozvat na moji diskuzi a uvidím co půjde udělat. --Paxan 30. 11. 2011, 21:20 (UTC)