Diskuse:Seznam řek ve Washingtonu

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Odkazy na en wiki[editovat zdroj]

lepší tabulka ok, ale nevidím důvod ke zrušení anglických odkazů (bez diskuse!), které slouží ke snadnějšímu doplnění červených odkazů řek v tabulce na cs wiki podle en wiki Mircea 13. 4. 2010, 13:57 (UTC)

K tomu slouží iw odkazy. Více informací zde. Je tam mimo jiné napsáno: Odkazy na cizojazyčné verze Wikipedie jsou v textu článků v hlavním prostoru nežádoucí. Zcela nepřípustné je používat takové odkazy jako náhradu chybějících článků na české Wikipedii. --Jowe 13. 4. 2010, 14:07 (UTC)
To je vše pravda, ale tabulky jsou přece jenom něco jiného než články, na některých wiki jsou ve zvláštním prostoru a i na cs.wiki se už jednu dobu začaly přesunovat do prostoru "Restřík". I když tento přesun do zvláštního prostoru byl na cs wiki odložen, podle mě by se k tabulkám mělo přistupovat jinak než k článkům a to i co se týká odkazů na cizí wiki. K diskusi ponechávám, jak graficky mají být tyto odkazy řešeny. Vzhledem k opakovanému smazání odkazů na en wiki nebudu zatím do tabulky doplňovat údaje, což jsem měl v úmyslu (místo jednoho kliknutí na řeky na en wiki musím teď jít na seznam na en wiki, tam řeku vyhledat a teprve kliknutí na ní se dostanu na stránku řeky - časovou ztrátu, kterou mi to způsobí pro celou tabulku se ani neodvažuji spočítat) Mircea 22. 4. 2010, 13:33 (UTC)
Nechme to tedy na komunitě, zda přidávat odkazy na en.wiki do seznamů a tabulek. Mimochodem, cpete je i do tabulek v plnohodnotných článcích (Columbia (řeka)). Nejlépe by bylo na toto téma založit ŽoK. Důvodem pro setrvání odkazů by však rozhodně neměla být "časová ztráta" při doplňování článku. --Jowe 22. 4. 2010, 14:17 (UTC)