Diskuse:Sergej Koroljov

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Jann v tématu „Osobní údaje

Dobrý den, raketová technika je mi celoživotním koníčkem, o S. P. Koroljovi vím více informací, než je uvedeno v tomto včlánku, tážu se tedy, jestli bych nemohl tento článek o ověřené iformace rozšířit,..... Děkuji..

Samozřejmě, že ano, každé smysluplné rozšíření Wikipedie je vítáno - nebohte se, kdo nic nedělá, nic nezkazí - viz Wikipedie:editujte s odvahou ** Směle do toho. Hodně štěstí přeje --MiroslavJosef 21. 7. 2008, 19:41 (UTC)

to jsem velmi rád, do rána si pečlivě rozmyslím svou editaci tohoto článku, zároveň jsem vás chtěl informovat o mém kladném pojetí městečka Králíky (má rodina pochází z vesničky Vojtíškov, nedaleko Králík, ale to jen tak...)

Moje babička měla v Dolní Hedeči chalupu a je na Hoře Matky Boží také pochována (na místním hřbitůvku nedaleko od kláštera), je to kraj mého dětství ** O akademika Koroljova jsem se také jeden čas zajímal ** Zdravím --MiroslavJosef 21. 7. 2008, 22:06 (UTC)

Tak jsem do toho článku doplnil upřesňující informaci, zdrojem my byl hraný dokument britské stanice BBC "Závody v dobývání vesmíru", přidal jsem i jméno Valentin Gluško, jenže si nejsem jistý správným zápisem tohoto jména, pokud o něm tedy víte více, mohli bychom o něm vytvořit nový článek. děkuji --Drak.co.leti 22. 7. 2008, 09:51 (UTC)

Myslím, že přepis jména Valentin Gluško je dobře - jsemť přece jen starší člověk a ruštinu jsem měl 11 let ve škole - článek by byl samozřejmě fajn, ale já sám o něm moc nevím (víte - také už hodně zapomínám - bohužel) ** Zdravím --MiroslavJosef 22. 7. 2008, 09:57 (UTC)

Dotaz na osud konstruktéra sovětských raket Koroljova.[editovat zdroj]

V souvislosti s děním okolo naší platety mě zavedly prsty na klávesnici k informacím o životě tohoto člověka. Překvapila mě informace o jeho skonu po onemocnění rakovinou nebo chirurgickém zákroku. Svého času, tj. před revolucí 89´, šla světem informace, že se v SSSR opět usilovně pracovalo na dokončení ještě lepší rakety s tím, že Koroljov pracoval bezprostředně pod raketou a řídil práce tzv. in situ. Amíci sledující situaci ze špionážní rakety registrovali čilý pohyb na polygonu okolo rakety, ale při dalším oběhu detekovali pouze prach a jámu po výbuchu v místě, kde před devadesáti minutami nic takového nebylo. Po informačních kotrmelcích s maléry sovětské techniky a společnosti vůbec není divu, že oficiální zpráva tak, jak ji známe, nenutí nikoho nic vysvětlovat, natož vyzrazovat. A navíc, Koroljovovi to stejně neubere na zásluhách o sovětskou, potažmo ruskou kosmickou techniku. Podle toho, jak jej znali ostatní, tak by si ten stůl pod trysky raket nechal dát i bez Brežněva a slavného výročí.

Světem prochází plno nejrůznějších fám... Wikipedie se snaží být důvěryhodnou encyklopedií, proto zde historky typu jedna paní povídala nemají místo. Máme na to pravidlo Wikipedie:Ověřitelnost. Dobrý den přeje --Jann 31. 10. 2010, 13:16 (UTC)

Osobní údaje[editovat zdroj]

c:File:Личный листок по учету кадров С.П. Королёва. 21 сентября 1954 г.png c:File:Протокол первого допроса С.П. Королёва. Бутырская тюрьма 28 июня 1938 г.png c:File:Анкета арестованного, заполненная С.П. Королёвым. Бутырская тюрьма 28 июня 1938 г.png--Jann (diskuse) 5. 6. 2017, 13:00 (CEST)Odpovědět