Diskuse:Rádiový orientační běh

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kompletně jsem přepsal celý článek a odstranil copyvio šablonu. Nedoplněné odstavce doplním později, nemám ještě ověřena všechna fakta (viz. Wikipedista:Sniff/Work. S tím souvisí jeden dotaz. Z generace závodníků na generaci se traduje, že prapočátkem tohoto sportu byly závody plachetnic na Bodamském jezeře ve dvacátých letech minulého století, kde se plachetnice naváděly na cíle radiovým signálem. Je to zajímavé info, ale bohužel, nemám možnost tuto informaci jakkoli ověřit. Co s tím? --Sniff 07:33, 16. 3. 2007 (UTC)

Zdravim, pokusim se zjistit autora puvpodniho textu. Vzhledem k tomu ze je pomerne nezujaty, a pritom pomerne pekne napsany, a vzhledem k tomu ze ho ze stranek asociace prevzalo vice oddilu ROB, dovolil jsem si tento text prevzit. Priste se nejprva zeptam na prislusnych mistech. K novemu obsahu, v kostce odpovida, od pulky dal je jiz nekompatibilni se soucasnymi pravidly, kategorie si takto za poslednich x let nepamatuji ze by vypadaly, pravidla 2006 pripousteji minimum odchylek na dvojkovych a trojkovych soutezi.

Samotny pojem "radioamatersky sport" je uz veci spise filozofickou, historicky ano, dneska se k tomu hlasi (mozna bohuzel) pouze ti nejstarsi, na druhou stranu mezinarodni pravidla ma stale pod palcem IARU, tzn mezinarodni radioamaterska unie... asi tomu tak je.

Ad prvni zavody na bodamskem jezere, ano, vskutku tomu tak bylo, bohuzel postradam ted pro to pisemnou oporu, nejake materialy o tom nam ukazovali nemecti radioorientaci, kteri se zabyvali hledanim vsemoznych historickych souvislosti...

Michal Tulacek, (v tomto sportu shodou okolnosti rozhodci II. tridy)

--Tutchek 20:54, 18. 3. 2007 (UTC)

Podezreni z copyvia snad odvolano, prislusny souhlas autor pry odeslal. --Tutchek 16:07, 21. 3. 2007 (UTC)

V článku je použit materiál (Ardf.cz) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2007032110009326.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.