Diskuse:Pyramidové schéma

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Milý FoxChosen! Proč jsi myslíš, že nejsou fakta o ZFP akademie, vždyť jsem to pocítil na vlastnou kůži?! Nechal jsem zmíňenou společnost, protože, když jsem nezískal nové klienty, mluvili se mnou agresívně a ponižovali mě před ostatnými spolupracovníki. Obětavá práca, kterou jsem vykonal byla pro vedoucích obchodní sítě vedlejší. S pozdravem Anton -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 217.12.48.110 (diskusepříspěvkybloky) 16. 12. 2008, 11:31‎ (CE(S)T)

Útěchou nemůže být ani to, že apoštolská posloupnost spolu se získáváním věřících a desátekem vykazují pyramidové schéma. 195.113.87.138 14. 8. 2012, 09:53 (UTC)

Pyramidové schéma (podvod) / MLM (legální forma podnikání)[editovat zdroj]

Článek "Pyramidové schéma" s příslušenstvím nedává jasnou odpověď, jak jednoznačně identifikovat nelegální a legální aktivitu. Tedy jak rozlišit evidentní podvod od regulérního podnikání. Daná aktivita vždy buď je, nebo není podvod. Nic mezi tím. Dokud v tomhle nebude jasno, bude obojí končit v jednom pytli, a to jako podvod. Lidem často chybí soudnost a jsou se vším hned hotovi. JanPower (diskuse) 19. 7. 2013, 22:47 (UTC)

Pyramidové hry Emgoldex a Swissgolden[editovat zdroj]

Zdravím všechny přispěvatele. Možná by bylo dobré zvážit polouzamčení této stránky pro neregistrované a nové členy wikipedie. Pomalu to tu vypadá na editační válku, protože podvodníčkům z Emgoldexu a Swissgoldenu se nelíbí, že jsou zde uvedeni a na rozdíl od ostatních zmíněných pyramidových her tyto dvě stále ještě fungují a tedy mají pádný důvod, aby to tu den co den mazali. Jinak při posledním smazání dotyčný anonym zmínil nepřesné informace. Pokud má někdo ze Swissgoldenu nebo Emgoldexu dost kuráže, tak zde může odpovědět na jednu základní otázku. Kde se v těchto systémech berou tak obrovské peníze na odměny, když běžná provize za prodej zlata by u velkých a renomovaných prodejců byla maximálně několik set Kč a ne desítky tisíc. Jinak pokud někdo zpochybňuje článek z podnikového zpravodaje, není problém sem dodat několik zahraničních textů o Emgoldexu, před kterým varují státní úřady a organizace ochrany spotřebitelů v několika zemích Ameriky a Evropy. Swissgolden zatím není tolik rozjetý, nicméně funguje na stejném principu a dokonce vyplácí ještě vyšší odměny. Jak je to možné?

--Ludweek (diskuse) 27. 7. 2014, 09:04 (UTC)