Diskuse:Paris 1919

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Juandev v tématu „Recenze v rámci WikiProjektu Kvalita

Recenze v rámci WikiProjektu Kvalita[editovat zdroj]

Mates[editovat zdroj]

Provedl jsem drobné úpravy, některé zde zmíním, aby ses mohl vyjádřit, případně je rozporovat + některé nápady:

  • VyřešenoVyřešeno Upravil jsem v úvodu 31 minuta, nicméně je 31,5 lepší říct jako 31 nebo jako 32? :-)
  • KomentářKomentář Docela mě zaujalo, že byť bylo počátečním podnětem k vytvoření alba koncertní album s doprovodem orchestru, tak Cale na svém albu orchestr využít nechtěl. Tohle je spíš ale poznámka k diskusi než k úpravě, nečekám, že by se dalo dohledat proč.
  • KomentářKomentář Klasický orchestr si nemohl dovolit z finančních důvodů?
  • KomentářKomentář Do sekce Vydání jsem přidal, že album vyšlo 1. března. Máš to v infoboxu, ale v textu jsem to pak nikde nenašel, myslím že by to tam mělo alespoň jednou zaznít.
  • VyřešenoVyřešeno Informaci, že Lou Reed vydal ve stejném roce podobné album, bych navrhoval přesunout, konkrétně v té sekci hned za větu, že Paris 1919 odkazuje na Pařížskou mírovou konferenci. V současné pozici totiž evokuje, že Lou Reed vydal album Berlin v roce 2006.
  • VyřešenoVyřešeno Samotného mě nenapadlo nic, jak jinak říci, že nějaké album vyšlo bez použití slova vyšlo, ale je to tam v té sekci opravdu hodněkrát za sebou, tak kdyby tě neco napadlo, třeba alespoň bylo vydáno.
  • KomentářKomentář Má skladba „Andalucia“ nějaké napojení na Andalusii? Koukal jsem do článku o Caleovi, že v pozdějších letech se několikrát věnoval španělským tématům a dokonce zpíval ve španělštině, nejde o tom něco zjistit? Mimochodem, v úvodu píšeme, že odkazuje na to, jak mu chybí Evropa, takže by to možná bylo zajímavé i u dalších skladeb, k čemu se konkrétně vztahují.
  • KomentářKomentář V té samé sekci Skladby je, že „Macbeth“ je v boogie stylu. Je pravda, že absence českých článků tomu vůbec nepomáhá, ale boogie má víc významů. Osobně myslím, že máš na mysli en:Boogie, jakožto rytmizaci, ale v sedmdesátých letech začínal i en:Boogie (genre) a Cale docela rád experimentoval s hudbou. No a do třetice, i když to moc nepředpokládám, mohlo by jít i o boogie-woogie.
  • VyřešenoVyřešeno John Cale toto album v celém svém rozsahu v letech 2009 až 2013 několikrát představil také při koncertech pod titulem When Past and Future Collide. V souvislosti s kontextem je tato věta zvláštní. Znamená to, že od roku 1973 do roku 2009 Cale nikdy na koncertě nezazpíval album v celém rozsahu a věta má tedy vypadat: John Cale toto album v celém svém rozsahu v letech 2009 až 2013 několikrát představil, také při koncertech pod titulem When Past and Future Collide., nebo se tak stalo již před rokem 2009?

To je ode mě asi vše, nic víc mě nenapadlo. Díky za pěkný článek. --Mates (diskuse) 12. 12. 2015, 15:50 (CET)Odpovědět

Děkuji za připomínky. --Marek Koudelka (diskuse) 12. 12. 2015, 17:11 (CET)Odpovědět

Juandev[editovat zdroj]

Další téma, které mi není vlastní, ale pokusím se Vám udělat radost (možná i neradost, pokud budu mít připomínky), aby jsme to ještě třeba do konce roku někam dostrkali. Takže pár bodíků

--Juandev (diskuse) 25. 12. 2015, 13:24 (CET)Odpovědět

Díky za připomínky. --Marek Koudelka (diskuse) 25. 12. 2015, 14:06 (CET)Odpovědět

Kritéria WPK[editovat zdroj]

--Juandev (diskuse) 25. 12. 2015, 14:33 (CET)Odpovědět