Diskuse:Paličkovice nachová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

nevhodný název článku?![editovat zdroj]

Článek svým charakterem vypovídá spíše o námelu než obecně o paličkovici nachové. Navrhoval bych proto jeho přejmenování na Námel. Potom by nemusel být článek považován za příliš stručný. Samozřejmě, že by následně bylo potřeba přeformulovat úvod. Otázkou zůstává, zda by pak bylo vhodné ponechání taxoboxu. Určitým náhradním kompromisním řešením by mohl být název Námel (Paličkovice nachová), tedy alespoň než by někdo vytvořil samostatný článek nebo stávající článek upravil tak, aby odpovídal současnému názvu. --Daniel Pospíšil (diskuse) 6. 9. 2012, 23:50 (UTC)

Nezdá se mi, že by byla nějaká informace, která nemůže být uvedena v tomto článku a mohla by být uvedena v článku Námel. Však se stačí podívat do článku v jiných jazycích (například na rowiki je v článku o paličkovici i seznam léků obsahující námelové alkaloidy). Jinak tento článek je zjevně neúplný, chybí například historie otrav námelem, kterých bylo přehršle a nejsou ani v článku Ergotismus; či farmakologie námelu. Tedy nevidím důvod proč přejmenovat či rozdělovat. Zagothal (diskuse) 2. 10. 2012, 21:03 (UTC)
Samozřejmě, že vše co může být uvedeno o námelu, může být i v článku o paličkovici, vzhledem k tomu, že námel je součástí jejího životního cyklu. Šlo mi spíš o výstižnost pojmenování článku vzhledem k převážnému zaměření jeho textu, ze kterého vystupuje téma námelu jako hlavní, zatímco informace týkající se paličkovice nachové obecně mají spíše doplňkový charakter. Aby odpovídal současnému názvu, musel by více popisovat biologii paličkovice n. a námel by pak představoval dílčí kapitolu. --Daniel Pospíšil (diskuse) 7. 10. 2012, 05:10 (UTC)

Šel bych spíše cestou rozšíření tohoto článku. Je zbytečné tvořit samostatné články námel a paličkovice nachová, protože obě témata se překrývají. Dosud je v článku příliš málo informací na to, abychom si takový luxus, jako mít dva články, mohli dovolit. Pouhý přesun je přitom nesmysl - minimálně úvod, taxobox a kapitola "Rozmnožování" se týká houby a nikoliv jen námelu. --Vojtech.dostal (diskuse) 9. 10. 2012, 15:38 (UTC)

To by bylo samozřejmě to nejlepší řešení ;-) --Daniel Pospíšil (diskuse) 9. 10. 2012, 20:28 (UTC)