Diskuse:Nuselský most

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vysvetlivka k původní úpravě - výstavbu Nuselského mostu jsem coby dítě školou povinné viděl na vlastní oči od roku 1968 až do jeho dokončení několikrát týdně (měli jsme v Jaromírově ulici u stanice tramvají klubovnu). ** Na vlastní oči jsem viděl i zatěžkávací zkoušku raketovými motory kdy musel být vypnut rozhlasový vysílač stanice Praha, neboť jeho vlnová délka v metrech se prakticky shodovala s délkou mostu a panovala zde obava, že ocelová část mostu by se mohla chovat jako velká anténa, jenž by způsobila elktromechanické kmity, jenž by narušily prováděná měření ** --MiroslavJosef 15:15, 12. 5. 2008 (UTC)

Informaci jsem upřesnil a ozdrojoval. --Petr Adámek 28. 7. 2009, 08:54 (UTC)

Potvrzuji pravdivost tvrzení, že přerušením vývoje našeho vlaku jsme museli nakoupit vlaky z SSSR. Na mostě jsem přímo pracoval, mezi zúčastněnými to bylo všeobecně známé. Požadavek na zdroj=Vy si myslíte, že nějaký funkcionář KSČ napíše prohlášení, že...Já, soudruh XY, jsem osobně zařídil, že jsme ukončili náš vlastní vývoj vlaků metra, a nakoupili je v SSSR? Pak bychom zdroj měli, pochybuji však velmi, že se ho vůbec někdy dočkáme.--Kajan112 26. 4. 2011, 09:49 (UTC)

... možná až jednou dojde k odtajnění sovětských vládních a stranických archivů - ale obávám se, že v té době už z nás nebude nikdo na světě - možná ti nejmladší Wikipedisté ... ** Zdravím. MiroslavJosef 26. 4. 2011, 09:51 (UTC)