Diskuse:Nacionální bolševismus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nevím proč je nacionální bolševismus v sekci krajní levice.Sám sebe prezentuje jako ne-levicoví a ne-pravicoví směr.Program a ideologie se skutečně skládají z levicových i pravicových prvků i z úplně odlišných nezařaditelných prvků.

Vzhledem k tomu, že se zabývám problematikou nacionálního bolševismu a napsal jsem o něm několik článků, tak vím, že rozhodně nejde o ideologii čerpající z fašismu nebo stalinismu, nýbrž o ideologii, která je na nich úplně nezávislá(leč se mohla v průběhu historie jimi nechat ovlivnit). Proto jsem vymazal věty o tom, že nacionální bolševismus čerpá z fašismu a stalinismu, přidal jsem část o historii atd.--Adam100 22. 7. 2009, 16:43 (UTC)

Věrohodné zdroje[editovat zdroj]

Veverko89, doplňte prosím do článku věrohodnější zdroje, než je www.narodni-bolsevik.org. Už jsem Vás několikrát naváděl na to, co znamená věrohodný zdroj, tak si to prosím nastudujte, než mne budete kvůli své neznalosti opět nazývat cenzorem. --G3ron1mo 6. 8. 2011, 17:53 (UTC)


Re.: G3ron1mo A já Vás naváděl, aby jste si to sám zopakoval. Pokud píši o ideologii, čerpám prvotně z jejich dokumentů. Když mě zajímá anarchismus, čerpám z děl Kropotkina, Bakunina, Machna... Když marxismus, pak z děl Marxe, Engelse... V obou příkladech pak nebudu posuzovat na základě článků z Brava. ;-) Ve zkratce: Zajímá mě prvotně „z čeho“, ne „co o tom“ (!!!). Když mi vadí zdroje - zpochybním je. Klidně pochyby vyjádřím i v textu. Ale nemažu je bez diskuse a upozornění. To zavání cenzurou. Na všem se dá vždy domluvit. To by jste ale musel chtít... --Veverka89 7. 8. 2011, 22:33 (UTC)

Jenže my jsme encyklopedie, preferujeme sekundární zdroje a věrohodné a nezávislé, tj. od odborníků. O politické ideologie se velmi zajímám, nicméně nikde jsem nezaregistroval, že by snad šlo o anarchokomunistickou ideologii (IMO naprostý nonsens). Proto výjimečné tvrzení vyžadují výjimečné zdroje, tj. nezávislého odborníka na politické ideologie. Podle vašeho principu bychom mohli psát, že KSČM je nejpokrokovější pol. stranou v ČR, protože to o sobě tvrdí. Dodejte tedy laskavě věrohodný zdroj dokazující daná tvrzení a nepleťte sem nacbolovské fantasmagorie. --Elm 8. 8. 2011, 15:47 (UTC)