Diskuse:Národní bezpečnostní agentura

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Mykhal

Myslím, že odstavec "Nejkontroverznější aktivity NSA", není moc objektivní. Proč? Žádnou z těchto aktivit nikdo oficiálně nepotvrdil. Edward Snowden sice vynesl informace o tom, že se nějaké údaje globálně sbírají, avšak pokud se na celou věc podíváte z jiného úhlu tak to co vynesl nemusí být v kontextu s tím, co říká.

Ředitel Národní zpravodajské služby James Clapper 6. června 2013 lhal před Kongresem -> Je možné, že lhal, ale nemusí to být pravda.
Na tajném programu PRISM se podílely společnosti jako Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, YouTube a Apple. -> Pokud vlastníš nějakou internetovou společnost/firmu a příjdou za tebou se soudním příkazem, že musíš vydat nějaké informace atd. tak jsi povinnen tyto informace poskytnout. Je to zákon. Tzn. Jsi ke spolupráci donucen soudem. Tím chci říct, že se na programu PRISM sice podílely, ale ne úmyslně.
Sledována byla komunikace světových politiků včetně německé kancléřky Angely Merkelové. -> Sledování komunikace (konkrétně se jednalo o mobilní telefony) je poměrně složitá záležitost a jsou k tomu potřeba různé informace o SIM, které není jednoduché získat. Pokud se však tyto informace povede získat a zjistí se, že patří nějakému významnému členu politiky v jiné zemi, tak jsou tajné služby povinny tento telefon sledovat. Je to hlavní práce tajných služeb -> získávat info.

Ano, bavíme se o kontrovezních věcech. Někdo semnou souhlasit nemusí. Píšu to, abych řekl, že když si přečtu článek, jako laik, tak se dozvím víc věcí, které jsou pouze polopravda nebo pravda nejsou. Článek bych tedy rád upravil, chci se pouze vyhnout zbytečným neshodám s ostatními editory. -> v komentáři editace budu odkazovat i na diskusi. --Bernard Lowe (diskuse) 14. 4. 2017, 10:30 (CEST)Odpovědět

Vkládám POV, sekce Aktivity se zabývá už od úvodu takřka výhradně skadály nebo "záhadami"; dále se to hemží zavádějícími tvrzeními, např. že NSA je "utajovaná organizace", apod. --Mykhal (diskuse) 2. 8. 2021, 20:07 (CEST)Odpovědět