Diskuse:Moravský kras

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Navrhuji sloučit tento článek s již existujícím článkem Chráněná krajinná oblast Moravský kras.-df- 23:29, 27. 9. 2005 (UTC)


No, nevím, původně jsem se ke sloučení nepřikláněl. Článek CHKO Mor. kras je stručný nástin z hlediska CHKO z pohledu přehledu všech CHKO. Můj článek, který je zatím jen pahýlem do nějž bude možno odkazovat z připravovaných článků o speleologii, je Moravský kras z hlediska speleologického a karsologického, příp. geologického. Obdobně potom budu chtít zpracovat Český kras a další krasové oblasti ČR - jde o jednotky ,které často nejsou CHKO, takže se nehodí příliš přijímat strukturu a obsah, korespondující s články o CHKO.. Díval jsem se ale na možnosti přesměrování, a souhlasím - rozšířím tedy, pokud nemáte proti tomu původní článek CHKO Mor. kras.--Tomík 00:03, 28. 9. 2005 (UTC)

Kůlna a Pekárna[editovat zdroj]

Jeskyně Kůlna je přistupná (je to při prohlídce Sloupsko-Šošůvské). A jeskyně Pekárna je volně přístupná bez průvodce. User:212.71.148.181

Půdy Moravského krasu[editovat zdroj]

Povrch Moravského krasu není v žádném případě pokryt terra rossou (reliktní půdy ze skupiny terrae calcis jsou zde zachovány pouze ve fragmentech), ale převážně rendzinami, pouze plošiny jsou překryty eolickými sedimenty, ze kterých se vyvinuly hnědozemě a luvizemě.