Diskuse:Mig 21 (hudební skupina)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Jan Polák v tématu „Recenze v rámci Wikiprojektu Kvalita

Recenze v rámci Wikiprojektu Kvalita[editovat zdroj]

Utar[editovat zdroj]

@Jan Polák:: Pro srovnání jiné články, které pojednávají o kapelách:

Jinak fandím snaze po vícero světových kapelách vytáhnout do „puclíkové podoby“ i kapelu českou; jestli jsem jej někde nepřehlédl, tak žádný takový článek tady zatím není. S pozdravem --20. 11. 2014, 09:09 (CET), Utar (diskuse)

Děkuji za přehled. U světových kapel není problém se sehnáním podkladů ke článku. To u Migu docela potíž je, neexistují o něm totiž žádné souvislé články či monografie (nebo o nich alespoň nevím). Spousta informací je tak útržkovitě vysosávána z různých rozhovorů (především s Jiřím Macháčkem). --Jan Polák (diskuse) 20. 11. 2014, 10:55 (CET)Odpovědět

Mates[editovat zdroj]

@Jan Polák: Odpovídám na Tvoji žádost zde :-). Článek jsem si pročetl a dovolil samovolně přidat sekci členové. Moje nápady na koncepci:

  • VyřešenoVyřešeno rozšířil bych úvod, některé jeho části nemají zdroje – jak charakteristika, tak to že "jako jedna z mála" dává důraz na scenografii. Z jaké množiny bereme "málo"? České kapely, celosvětově? Není zdroj ani k tomu, že ten důraz opravdu dává (měl by to vyjádřit nějaký kritik)
  • KomentářKomentář jednou jsem to udělal sám, ale možná u použitých videí, pokud je ta informace v krátké části delšího videa, pak je možné zvážit uvedení čas informace ve videu
  • VyřešenoVyřešeno obvykle sekci historie sám rozděluji do časových období
  • KomentářKomentář myslím, že informace o předchozích studiích Tomáše Poláka je docela nadbytečná, určitě ta o Přírodověcké fakultě, to patří do článku o něm a tu FAMU bych zmínil určitě, nicméně když už, tak bych to psal z pozice Hladíka, který vytvoření kapely inicioval (seznámil se s Macháčkem jako první ne?)
  • VyřešenoVyřešeno moc tam také nerozumím, Hladík, Hrdlička a Polák plánovali založit novou skupinu, i když již hráli ve skupině TGM Stereo? Nějaké informace, proč odešli nebo proč nepozvali Macháčka do ni nejsou?
  • VyřešenoVyřešeno dal bych si pozor na používání slova "kompilace"; upřímně mě to během čtení zprvu mátlo, protože kompilace neboli kompilační album je soubor již vydaných písní (typicky třeba Greatest Hits nebo tak, takže např. to Best Of)
  • OtázkaOtázka sekci diskografie pak podobně spíše rozděluji podle typu alb a ne podle typu nosičů (nevím, jak Mig 21, ale někdy vydávají umělci studiová alba jak na CD, tak LP, někdy využijí dualdisky atd.)
  • VyřešenoVyřešeno zmínil bych někde v článku vliv přítomnosti herce Macháčka, zda se jejich skladby neobjevily v soundtracku nějakých filmů (domnívám se, že ano) – třeba v té sekci tvorba
  • VyřešenoVyřešeno nechápu z toho textu, zda tedy nahrávku s orchestrem nakonec vydali nebo ne, jestli to tedy Tomáš Kirschner přepisoval zbytečně nebo ne (+není nějak spřízněný s Janou Kirschner? :-))
  • NevyřešenoNevyřešeno přesnější informace o odchodu baskytaristy Kürfirsta není? Proč odešel a kdy přesně v roce 2013?
  • VyřešenoVyřešeno sekci Tvorba bych doplnil o charakteristiku textů i hudby a jejího stylu (kde se inspirovali) a třeba právě o výčet filmů, kde se hudba objevila – podobné části takových článků nejsou moc šablonované, nabídnu třeba příklady The Offspring má tyhle informace rozdělené do dvou samostatných sekcí, podobně i zmíněné The Velvet Underground, sekce se ale jmenují jinak; 77 Bombay Street to má společně s kritikou v jednom odstavci; rozvržení rozhodně záleží na Tobě, můžeš se později rozhodnout vytvořit dvě sekce nebo zůstat u jedné :-)

To je asi zatím všechno, co mě napadlo :-) Každopádně díky předem za nový dobrý článek o hudbě, i když zatím bych mu stříbrný puzzle nepřidal – hlavně kvůli těm zdrojům, co chybí v úvodu. --Mates (diskuse) 20. 11. 2014, 21:44 (CET)Odpovědět

Děkuji za názory. Snad je to již lepší. --Jan Polák (diskuse) 24. 11. 2014, 00:14 (CET)Odpovědět