Diskuse:Mezinárodní měnový fond

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nevím, jak ten obrázek dát někam stranou, aby se nepletl... please help.tnx Macronyx 22:37, 11. 1. 2005 (UTC) Možná vložit sem nějaký obrázek z http://www.imf.org/external/np/adm/pictures/captions.htm : Jsou Public Domain, takže v pohodě... Jeden je na německé wiki. Macronyx 12:35, 20. 1. 2005 (UTC)

Přezdívky[editovat zdroj]

Jeden anonymní přispěvatel mne svou editací (a reakcí) upozornil na poslední odstavec, prvně jsem reagoval na jeho editaci. Moje reakce (revert) možná nebyla uvážlivá, popis odstavce "posměšné" přezdívky odpovídal obsahu odstavce.

To kde mám tedy problém spíše je samotný obsah toho odstavce. Skutečně má encyklopedickou relevanci to, jakou hanlivou přezdívku objekt článku někdy dostal?

Máte pocit, že sem tento odstavec patří? To nevypadá jako encyklopedicky relevantní informace, která má opodstatnění a slouží čtenáři, místo toho je to IMHO POV útočné. Reo + | 16. 1. 2012, 08:39 (UTC)

Já v tomto tématu nějak zvlášť citově angažován nejsem, ale myslím si, že sekce „Posměšné přezdívky“ by tu být měla. (A to jako pododstaveček „Kritiky“, jak jsem to původně zformátoval.) Stréc Gůgl mě naznačuje, že nelichotivé přezdívky dávané MMF (třeba zrovna ti matkomrdi), jsou docela významnou součástí myšlení veřejnosti. MMF zkrátka svou činností spoluvytváří anebo tvoří takové problémy, že to budí odpor – a jeho součástí je i výsměch. V dnešním informačním věku šířený po celé zeměkouli. Nevím ale, jestli lze tyto přezdívky, jakožto projev „nízké“, pouliční kultury, ozdrojovat „seriózními“ publikacemi. --78.45.181.33 16. 1. 2012, 13:00 (UTC)
No ale třeba tento Portrait of a Protest by pro některé přezdívky mohl být seriózním zdrojem, ne? („Over the course of the week, demonstrators scrawled their nicknames for the IMF in colored chalk and black spray paint on Washington's walls and sidewalks: International Mother Fuckers, International Misery Feeder, International Mullet Frenzy, Imperial Manipulative Fund.“) --78.45.181.33 16. 1. 2012, 13:13 (UTC)

Tento odstavec je urážlivý a nevěcný. To, že lidé nějak víceméně sprostě někomu nadávají, opravdu sem nepatří. Názory na činnost nejsou nic urážlivého. Nadávky dává leckterý hlupák, a to i na weby, věcná kritika je ale něco úplně jiného. Ani u slavných zločinců, například válečných se nic takového nezařazuje. Zřetelně bulvární výmluva "když o tom někdo píše, tak já můžu taky" není zdůvodnění pro hulvátství a už vůbec ne sem.Tosek (diskuse) 7. 7. 2014, 16:44 (UTC)