Diskuse:Krymský trolejbus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Návrh na přejmenování článku[editovat zdroj]

Navrhuji přesunout na Krymský trolejbus, což je mezinárodně vžitý název, viz zejména ruskou, ukrajinskou a anglickou verzi článku - nebo alespoň na název Trolejbusová trať Simferopol - Alušta - Jalta, který odpovídá jednomu českému zdroji. Nynější název Trolejbusová doprava v Simferopolu, Aluště a Jaltě není podložen žádným zdrojem a je matoucí, vypadá to, jako by šlo o tři městské sítě a nikoliv o jednu regionální síť. --ŠJů (diskuse) 3. 3. 2014, 00:58 (UTC)

Ty poslední uvedené argumenty pro přesun jsou liché, za prvé se jedná obecný popisný název, k tomu fakt nemusí být žádný zdroj... A za druhé, nezdá se mi, že by byl matoucí, jedná se o standardní název, obvyklý v systému pojmenovávání takovýchto článků na české Wikipedii (viz třeba Trolejbusová doprava v Chomutově a v Jirkově a další tramvajové články). "Trolejbusová trať Simferopol - Alušta - Jalta" je nevhodný název, protože v Simferopolu, Aluště i Jaltě jsou městské sítě a městské linky, které jsou propojeny tou dlouhou meziměstskou tratí (ten odkazovaný článek se primárně taky zabývá pouze touto tratí). Sice preferuji současný název, přesunu na "Krymský trolejbus" se, vzhledem k jeho používání, ale nebráním. --Harold (diskuse) 3. 3. 2014, 10:36 (UTC)
Podle interwiki má 9 wikipedií ten článek nazvaný nějak ve smyslu Krymský trolejbus či Trolejbusová doprava na Krymu, pouze italská wikipedie má podobný název jako nyní my, a k položce wikidat je ještě chybně přiřazen běloruský článek Aluštínský trolejbus, který se ale opravdu týká jen sítě v Aluště (a mezimětských linek z Alušty) (název gruzínské stránky nedokážu interpretovat). Nejsem si úplně jistý, nakolik lze naše sítě v souměstích Chomutov a Jirkov či Most a Litvínov považovat za analogii. Liší se třeba právě tím, že tam k tomuto způsobu pojmenování jsou zdroje a je to očekávatelné pojmenování. --ŠJů (diskuse) 30. 7. 2014, 22:47 (UTC)