Diskuse:Kadmium

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Hugo v tématu „objevitelem je Friedrich Stromayer


Pane kolego, obavám se, že nakopírováním odkazů z jiného chemického hesla WP jste k ověřitelnosti informací obsažených v článku příliš nepřispěl. Proto vracím šablonu neověřeno.--Sumivec 7. 12. 2008, 20:20 (UTC)

Co konkrétně je v tom článku nedůvěryhodné? Myslím, že vše se dá najít v literatuře, která na konci článku. --hugo (diskuze) 8. 12. 2008, 04:41 (UTC)
Pane kolego, onu "literaturu" wikipedista Karel "doplnil" operaci CTRL+C CTRL+V z jiného článku, aniž by se obtěžoval důvěryhodnost opravdu ověřit. Svévolným smazáním šablony jste však problém neodstranil. A nejsem si jist, že by takto článek splnil pravidla ověřitelnosti. Jen učinil méně nápadným. Doplním tedy specifické šablony ke konkrétním informacím v článku. --Sumivec 8. 12. 2008, 07:54 (UTC)
OK, to už je lepší. Až bude trochu času, tak tam reference doplním. Doporučuji vám se seznámit s pravidly používání šablon dřív než je začnete používat. Ušetříte tím sobě i jiným čas. Kdybyste k tomu článku hned na začátku dal šablonu Bez zdrojů, tak by to bylo v pořádku. Všechny informace, které v tom článku jsou se dají najít v odkazované literatuře. --hugo (diskuze) 8. 12. 2008, 08:16 (UTC)
Obávám se, že Váš dojem, že se vše z článku dá dohledat v napastované literatuře je málo irelevantní :-( Ale bude fajn, když doplněním referencí svůj dojem ověříte v praxi :-) Když už jde o šetření času, tak tohle nám mohlo ušetřit celou tuhle diskusi :-) --Sumivec 8. 12. 2008, 15:33 (UTC)
Nemohu si pomoci, ale na tuto "ducha"plnou poznámku "kolegy" Sumivce musím zareagovat. Stokrát už jsem si říkal, že na podobné výplody ducha budu hledět jen s pousmáním, ale zase mi to nedá a zase z toho bude malér, za který budu bezpochyby na několik minut, hodin či dnů, roků?.. zablokován. Takže jen prosím o vysvětlení sousloví málo irelevantní. Má to být něco jako bílá tma? Černé světlo? Plná prázdnota? S těma cizejma slovama je holt někdy problém, pane Šumivec, což. Bať, bať. --Karel 8. 12. 2008, 22:06 (UTC)
Jestli to dobře chápu, tak intelektuálnímu gigantovi Vašeho formátu se patrně nikdy nestalo, že by se spletl. Jelikož Vy patrně nikdy neděláte chyby, tak jen pro vysvětlení - původního znění "irelevantní" si mi nezdálo adekvátní ani korektní. Chtěl jsem upravit na formulaci "málo relevantní", leč v roztržitosti jsem při úpravě neumazal předponu. --Sumivec 9. 12. 2008, 09:15 (UTC) P.S. A nebo nejste takový génius a chcete se jenom obyčejně "vykecat" z toho, že jste obsah článku "ověřil" tím, že jste do článku napastoval literaturu z jiného článku? [1]
Vaše první tvrzení bylo naprosto správné, jsem skutečně intelektuální gigant a nikdy se nepletu. Takže ty vaše cancy o nějakém vykecávání se z něčeho jsou bohapustý nesmysl. A povšimněte si laskavě, že jsem i mimořádně skromný! A navíc bych si vám dovolil doporučit, abyste strkal nos pouze do věcí, o kterých něco víte. Pokud o kadmiu nemáte ani páru, tak vás vaše totální nevědomost neopravňuje štemplovat článek nálepkami o chybějících zdrojích. Najděte mi tam něco, co jsem napsal a co není pravda a velmi, velmi hluboce se vám omluvím. --Karel 9. 12. 2008, 11:03 (UTC)
Děkuji Vám za dokonalou lekci skromnosti hodnou Mistra. Předpokládám, že pro neomylného intelektuálního giganta, za kterého se podle svého výše uvedeného tvrzení považujte, bude nepochybně naprostá hračka doplňovat chybějící zdroje. WP je tak pochybná instituce, že i má "totální nevědomost" umožňuje "štemplovat článek nálepkami o chybějících zdrojích", ačkoli jeho autorem je takový gigant jako Vy. Budu tedy nadále na WP "strkal nos", a to do všeho co uznám za vhodné. Pokud se Vám to nelíbí, navrhněte změnit pravidle české WP. Nebo tu nemrhejte svým géniem. --Sumivec 9. 12. 2008, 11:26 (UTC)

Externí odkazy[editovat zdroj]

Odkazy mnou odstraněné

Odkaz http://www.tabulka.cz/ Periodická tabulka prvků neobsahuje žádné rozšiřující informace, odstranil jsem duplicitní odkazy a napřímil. Kromě toho bych doporučil odkazy vložit do článku Periodická tabulka prvků, ne do samostných článků. --Wikipedista:BobM d|p 12. 10. 2010, 17:04 (UTC)

objevitelem je Friedrich Stromayer[editovat zdroj]

Dobrý den, o kadmiu nevím nic,jen jsem dceři kontrolovala referát do školy a nezdálo se mi jméno objevitele.Ověřovala jsem ho-kde jinde než na internetu a našla jiné jméno.Patrně došlo k překlepu,chtěla jsem upozornit,protože je škoda aby to bylo na WP chybně.83.208.246.83 10. 3. 2015, 18:47 (CET)Odpovědět

Díky, opraveno. --Hugo (diskuse) 10. 3. 2015, 23:09 (CET)Odpovědět