Diskuse:Jokosuka P1Y

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele 109.81.212.146 v tématu „K provedeným změnám

K provedeným změnám[editovat zdroj]

Změnil jsem údaje v sekci Specifikace na variantu P1Y1b, přičemž jsem odstranil původně uváděnou referenci a nahradil ji odkazem na dílo René Francillona. Nepodařilo se mi v historii článku dohledat důvody pro změnu provedenou wikipedistou Foxx70, a ačkoliv se snažím uvěřit tomu, že byl veden jakousi upřímně míněnou snahou zvýšit - v rámci svých možností - kvalitu článku (ponechám stranou jeho značně idiosynkratickou úpravu, naprosto nedodobnou doporučené a postrádající řadu podstatných údajů), ovšem uvedení údajů noční stíhací subverze P1Y-S u letounu, který byl primárně bombardérem, považuji za nešťastnou volbu, důvody pro niž příliš nechápu. Zejména za situace, kdy i většina P1Y-S/Y2-S byla užívána jako torpédový bombardér s hlavní výzbrojí demontovanou, je uvádění parametrů (z hlediska typu obecně) netypické verze ve Specifikacích poněkud zavádějící.

Obecně řečeno - odstranění / změna existující struktury sekce „Specifikace“ a naprosto nepochopitelný přesun ilustrace z textu článku do sekce „Odkazy“ se shrnutím editace "ref, wikifi, det." lze do jisté míry jen velmi těžko považovat za projev kompetentní snahy o vylepšení článku. A v každém případě Francillona považuji za přece jen poněkud důvěryhodnější zdroj než jednostránkovou "monografii" v L+K vyšlém ještě za okupace. -109.81.212.146 1. 8. 2019, 15:36 (CEST)Odpovědět

refaktorizováno--Foxx70 (diskuse) 1. 8. 2019, 22:08 (CEST)Odpovědět
a) My dva si netykáme, to jste si mě asi s někým popletl.
b) Pokud se chcete vyhnout dalšímu zablokování, tak to je zcela prosté a jednoduché - přestaňte s napadáním a osobními útoky.
c) Na třetí stranu - pokud byste mi chtěl něco vyčíst, tak to, že jsem nezmínil, že jste skutečně řádkovou referenci na Němečka přidal - tento počin oceňuji, a za opomenutí positivní zmínky se omlouvám.
d) A pokud jde o důvod mého příspěvku výše, nebyla jím žádná „provokace“, ale pouhá snaha nastínit důvody pro dosti podstatnou změnu. -109.81.212.146 3. 8. 2019, 16:12 (CEST)Odpovědět