Diskuse:Jindřich Klečka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Slovo úvodem

Nic není náhoda. Ani vznik tohoto hesla. Při psaní hesla Jinonický akcíz jsem si uvědomil, že někteří jeho aktéři by si zasloužili více pozornosti už jenom svými mimořádnými výkony v odboji. Tohle heslo, obdobně jako jinonický akcíz je pojato trochu více zeširoka a v souvislostech s místy a osobami, jenž hráli určitou nezastupitelnou roli v domácím odboji za protektorátu. Nezapomínáme, alespoň my v padesátých letech narození, na naše předky a jejich přátele, kteří obětovali zdraví a životy za naši současnou svobodnou vlast. Odboj tehdy nebyl samozřejmost. Šlo o krk. A oni riskovali všechno. My jim alespoň dnes poděkujeme tím, že si to budeme příležitostně připomínat. Mojmir Churavy (diskuse) 3. 6. 2014, 20:19 (UTC)

Prosba o uvlonění fotografie pamětní desky na rodném domě[editovat zdroj]

Poté, co jsem objevil kontaktní mailovou adresu na odkazu http://valecnehroby.army.cz/Evidence/detail-hrobu-ci-mista?id=1453798 vzala situace rychlý spád.

Reakce na prosbu o uvlonění fotografie na rodném domě[editovat zdroj]

Protože se jedná o nesoukromý e-mail, dovolil jsem si jej celý ocitovat tak, jak jsem jej obdržel (jen s úpravami tak, aby se přehledně zobrazil zde na Wikipedii):

  • Dobrý den, autorem fotografií jsem já, referent odboru vedení – kancelář starosty, památková péče Městského úřadu Nepomuk.
  • Fotografie jsem pořizovala při slavnostním odhalení pamětní desky, které vzešlo z rozhodnutí zastupitelstva obce Oselce.
  • Důvodem pořízení výše uvedených fotografií bylo zaevidování nového pietního místa do Centrální evidence válečných hrobů v působnosti ORP Nepomuk', v souladu se zákonem č. 122/2004 Sb., o válečných hrobech a pietních místech, ve znění pozdějších předpisů.
  • Podklady jsem získala od zástupců obce Oselce.
  • Starosta Obce Oselce i místostarosta celou záležitost, týkající se pietního místa předem s rodinnými příslušníky projednalo a získalo jejich souhlas.
  • Pamětní deska jako taková, je ve vlastnictví obce Oselce.
  • Podrobnější informace popř. kontakty na vlastníky objektu či rodinné příslušníky si můžete vyžádat u p. starosty Obce Oselce * S pozdravem a přáním příjemného dne: .... Odbor vedení – kancelář starosty, památková péče; Náměstí A. Němejce 63;335 01 Nepomuk; Mojmir Churavy (diskuse) 6. 6. 2014, 12:38 (UTC)
Zjevný souhlas jsem obdržel. A poděkoval za něj: Dobrý den, moc Vám děkuji. Vybral jsem dle mého mínění tu detailnější fotografii a již ji můžete vidět připojenou ke konci hesla Jindřich Klečka na Wikipedii. Ještě jednou moc děkuji za spolupráci. M.ch. Mojmir Churavy (diskuse) 11. 6. 2014, 13:24 (UTC)

Vlastivěda moravská, Telecký okres[editovat zdroj]

Nevím, jak by měla souviset Vlastivěda moravská a Telecký okres s Jindřichem Klečkou. Ani obec Oselce není místopisně svázána s Moravou. Tato editace zdá se jest omyl nebo projev mírného vandalismu. Apropos, obrázek jako soubor *.pdf? Vrátím se k mé poslední verzi. Provedu revert. Mojmir Churavy (diskuse) 3. 10. 2014, 20:44 (UTC)

Poděkování za fotografii Jindřicha Klečky[editovat zdroj]

Děkuji uživateli PIVOGUTT za nahrání nádherné fotografie radiotelgrafisty Jindřicha Klečky na Commons a její umístění sem k tomuto heslu, kam patří. Děkuji všem zůčastněným za spolupráci. Mojmir Churavy (diskuse) 27. 10. 2014, 21:37 (UTC)