Diskuse:Ilja Muromec (vodopád)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Stavrog

== Jediný vodopád v Kurilských ostrovech ==

Ani jsem nemusel dlouho hledat, a našel jsem i jiný, na české poměry pořádný vodopád na Kurilských ostrovech, viz [1], Je to jiný ostrov, tak předpokládám, že se nemýlím. Přebíráte z jiných wikipedií neověřené věci, či jsou nevěrohodné zdroje, či jde snadno ověřit, že to není pravda. Jinak ruská wikipedie https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%B9_(%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B4), to nejsou Kurily? Navíc si myslím, že vodopád nebyl objeven v roce 1946, ale tehdy byl pouze Rusy pojmenován. Jeden zdroj takto i hovoří. --Mirek256 6. 11. 2022, 12:21 (CET)Odpovědět

Zdravím @Mirek256,
ten vodopád Ilja Muromec jsem objevil náhodně, před několika dny jsem teprve zjistil, že tento vodopád existuje a proto jsem o tom napsal článek. Nejedná se o překlad z ruské nebo jiné wikipedie. V referencích číslo tři se přímo uvádí, že se jedná o jediný vodopád na Kurilských ostrovech. Proto jsem to tak uvedl, včetně zdroje.
Jak píšete, během chvilky jste našel na ruské wikipedii jiný vodopád na Kurilech, na první pohled vidím, že máte pravdu. Bez obav tedy editujte a mnou uvedený nepravdivý zdroj upravte. Máte zcela volnou ruku.
Co se týče roku 1946, tak ve zdrojích se uvádí, že vodopád byl objeven sovětskou vědeckou expedicí a byl pojmenován. Také myslím, že byl znám dříve, viz to, že existuje i japonský název vodopádu.
Pokud cokoliv dalšího k tomuto vodopádu dohledáte, budu jen rád, pokud článek rozšíříte nebo opravíte. --Stavrog (diskuse) 6. 11. 2022, 13:23 (CET)Odpovědět