Diskuse:IPhone

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Melebius v tématu „Vyfocení displeje iPhone

Vážení kolegové, jsem rád, že už na údržbu a doplňování této stránky nejsem sám. Zvláště jsem rád, že si někdo dal práci vyhledat další obrázky. Zároveň bych Vás chtěl požádat, abyste nesnižovali úroveň encyklopedického článku. Mám na mysli především zmínku o najatých hercích v Polsku, zařazenou bez kontextu. Jde o důležitou informaci, nebo o bulvární zprávu? Zatím jsem tu zmínku alespoň trochu obalil. Také prosím o uvádění zdrojů k technickým parametrům, které nejsou součástí oficiální dokumentace (týká se to především CPU, RAM a SAR).
A když už je tu možnost, že mi někdo odpoví, chci se zeptat: Souhlasíte s tím, aby se smazal přehled neoficiálních aplikací pro iPhone? Podle mého názoru nemá na Wikipedii co dělat. Díky za Vaše reakce.
--MirekM 30. 8. 2008, 14:44 (UTC)

Zdravím, co se mého názoru týče, jsem pro smazání seznamu aplikací, už jen proto, že takovýto výčet je přibližně jako udělat seznam 30 náhodných článků na české wiki. Co se týče najatých herců, myslím, že bychom to tam měli nechat jako zmínku o zneužití masovosti tohoto produktu pro vlastní reklamu.--Bhu z Crecelu (d|p) 30. 8. 2008, 15:10 (UTC)

Seznam aplikací smazán[editovat zdroj]

Víc se nás nevyjádřilo, takže seznam neschválených aplikací je pryč. Kromě toho jsem doplnil aktuální informace o prodeji v ČR, App Store a jiné. Rád bych přidal statistiky App Store, tedy kolik aplikací se již prodalo, jaká část je zdarma a podobně. Nyní se mi je nepodařilo najít, tak snad příště. --MirekM 11. 9. 2008, 09:43 (UTC)

Dobře, taky se pokusím najít nějaké další informace, třeba již zmíněné statistiky stažených/prodaných aplikací a jiné. --Bhu z Crecelu (d|p) 11. 9. 2008, 14:39 (UTC)

Volitelné aplikace[editovat zdroj]

Můžu se zeptat, k čemu ve větě „6. března 2008 Apple představil betaverzi SDK, která vytváření aplikací třetím stranám umožnit.“ chybí zdroj? Jediné, co mě napadá, je znovu tam nalinkovat Záznam Apple March 6 Event… A při příležitosti odstranění šablony chybí zdroj, popřípadě uvedení zdroje by bylo dobré opravit umožnit na umožní – to jsem při poslední úpravě přehlédl. --MirekM 17. 9. 2008, 06:52 (UTC)

Ani téměř po půl roce se k chybějícímu zdroji nikdo nevyjádřil, šablona šla pryč. --MirekM 14. 2. 2009, 16:31 (UTC)

Revize stránky 19. 7. 2009[editovat zdroj]

Dnes jsem provedl kontrolu, jestli všechny uváděné údaje sedí i po uvedení iPhone 3GS, a případné nesrovnalosti jsem opravil. Přidal jsem sekci Seznam předinstalovaných aplikací, kde jsou v současné době jen jména aplikací, ale rád bych k nim dopsal stručné popisky – zatím je tam jeden ohledně kompasu. Smazal jsem sekci Problémy s přehříváním, protože se pravděpodobně jednalo o okrajový, i když významně medializovaný problém. Navíc mediální konstrukce „podle odborníků“ bez uvedení jména, natož úplné reference nemá podle mého názoru na Wikipedii místo (a to se jinak považuji za inkluzionistu). A ještě poslední detail z provedených úprav – iPhone 3G S měl i před odstraněním mezery písmeno S v oficiálních dokumentech velké… Neupravoval jsem sekci Hardware – Specifikace, kterou plánuji převést do tabulky, podobně jako je to například v článku MacBook. --Melebius 19. 7. 2009, 19:32 (UTC)

Operační systém[editovat zdroj]

Myslím, že by bylo lepší u všech iPhonů napsat pouze iPhone OS protoze i iOS 4 je také iPhone OS a navíc i nastaré Iphony lze nainstalovat novější OS, takže se nadá říct který je ke kterému

Máš pravdu. Změnil jsem popisek na Předinstalovaná verze OS a doplnil jsem ke starším modelům verze. --Melebius 13. 6. 2010, 16:13 (UTC)

Od vydání SDK[editovat zdroj]

Jen si na ten odkaz klikněte :) 77.48.56.130 14. 8. 2011, 12:20 (UTC)

Opraveno, už všude vede na (zatím neexistující) stránku Software Development Kit. --Melebius 14. 8. 2011, 19:09 (UTC)

Vyfocení displeje iPhone[editovat zdroj]

Dobrý den,

dá se vyfotit displej na iPhonu? Případně dá se to vyřešit nějakou aplikací?

Předem děkuji za radu.

Martina (202.136.208.66 10. 8. 2015, 09:36 (CEST))Odpovědět

Milá Martino, sice tohle není správné místo pro podobné dotazy, ale jde to jednoduše: Stisknout současně přední a uspávací tlačítko. Obrazovka problikne a snímek se uloží mezi fotky. --Melebius (diskuse) 10. 8. 2015, 09:44 (CEST)Odpovědět