Diskuse:Hujer

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Hujer je běžné české příjmení - heslo by mělo být přejmenováno. Navrhuji přejmenovat článek na Hujer (filmová postava) a zrušit subpahýl ** Původní heslo Hujer by měl být asi normální rozcestník **--MiroslavJosef 10:38, 22. 1. 2008 (UTC)

Dobrý den, toto byl můj úplně první článek na Wikipedii, takže teprve pomalu zjišťuji, jak to tady všechno funguje. Mimo jiné mě překvapilo, jak rychlá je zpětná vazba od ostatních wikipedistů - tak rychlý proces kreativní práce na něčem, co je uplně zadarmo jsem nikdy předtím nezažil! Co všechno by mělo být obsahem hesla "Hujer", aby to nebylo považováno za subpahýl ? Resp. - pokud máte čas, nemohl byste Hujera vyrobit ?
Mimoto, Hujer jako filmová postava ještě zaslouží rozšíření - těch jeho hlášek a akcí je ve filmu plno, ale bohužel nikde na internetu není jejich kompletní přehled. Kolega má ale doma nějakou knížku se Svěrákovými scénáři, pokud si vzpomene a donese ji do práce, tak je tam ještě doplníme.
Další zajímavost - někde jsem viděl nebo četl rozhovor se Svěrákem, kde vyprávěl něco o prodavači, který mu vyčetl zkažený život - protože se jmenoval Hujer. Bohužel tuhle historku taky nemůžu nikde najít. Dulik 18:49, 22. 1. 2008 (UTC)

Rozcestník Hujer vytvořen, snad bude vyhovovat. Ale možná by byl lepší rozcestník prvního typu ("asymetrický" rozcestník v názvu). Rady v článku o rozcestnících. Názory prosím napište. Děkuji. --Marek248 19:04, 22. 1. 2008 (UTC)

Děkuji za akceptování mé připomínky (jenom odkazuji na heslo hrdobec, kde je také zajímavá diskuse na jiný úkaz z tohoto filmu). Nevím zdali to víte, ale český lyžař kanadského původu Stanley Heyer (ski-krosař) je vlastně původním jménem Stanislav Hujer, to je pro zajímavost. Co se týče praxe tvorby rozcestníků, jest velice různorodá a podle mého soudu není možné vytvořit žádné obecné měřítko, šablonu či kritérium jeho tvorby, na toto se mi zdá být čeština a vůbec okolní svět přespříliš pestrý a bohatý ** měkteří WIKIPEDISTÉ mají neustále nesmyslnou touhu tuto bohatost a pestrost, tuto škálu a harmonii osekávat, sešněrovávat apod., problém je totiž v tom, že WIKIPEDIE není vědecké dílo, není to ani odborná publikace v pravém slova smyslu, já ji definuji jakožto encyklopedii lidové umělecké tvořivosti **--MiroslavJosef 09:10, 23. 1. 2008 (UTC)

Wikipedie určitě není Encyklopedií lidové tvořivosti, tou je spíše Necyklopedie. Co konkrétně wikipedie není, je popsáno patřičným pravidlem. Rozcestníky by měly mít poměrně pevnou formální strukturu - vizme Wikipedie:Rozcestníky, kde je obecné vysvětlení a popis. --Postrach 09:34, 23. 1. 2008 (UTC)