Přeskočit na obsah

Diskuse:Homo sapiens

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přejmenování problém neřeší: máme článek člověk a článek člověk rozumný, a oba dva pojednávají o tomtéž. --Bodlina 20:42, 29. 6. 2006 (UTC)

Nesouhlasím. Současný člověk nese latinský vědecký název Homo sapiens sapiens, zatímco tohle je jeho předek, který se od něj relativně dost lišil. --Kirk 20:49, 29. 6. 2006 (UTC)

No, ja prave nevim, jak moc se lisil, neni-li to spis nejaka konstrukce, co se pamatuju, muzeme se chapat spis jen jako poddruh. /takz mzslim, ye bodlina to jakostedentka veterinarni mediciny bud evedet lip :)/. Jinak ale porad je duplicita u člověk x homo sapiens, uy sem si toho sam vsiml driv a zdalo se mi to divne. --Nolanus 08:42, 6. 7. 2006 (UTC)

Dost určitě je Homo sapiens a homo sapiens sapiens něco jiného. Krom toho mít pojmenování pro člověk jako (H SS) a člověk rozumný (HS) mi příjde hodně přitažené za vlasy. když tak bych navrhl udělat stránku člověk jako rozcestník na všechny druhy homo habilis, homo erectus, homo sapiens, homo sapiens sapiens. a to co je tam teďka dát do H SS.--Repli2dev 16:09, 6. 11. 2006 (UTC)