Diskuse:Historie kompozice obrazů

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kompozice obrázků v článku[editovat zdroj]

Je to pěkné, až na ty velikosti a úpravu obrázků. Pokud by bylo možné vylepšit i toto, bylo by to ku prospěchu. Zdraví --Kacir 25. 4. 2010, 19:28 (UTC)

Co vás napadá konkrétně? --Svajcr 26. 4. 2010, 06:07 (UTC)
Mě nic, nejsem odborník na styl, fakem je, že by nějaké změny kompozice obrázků prospěly. Ovšem radit se neodvažuji... Častou editací je zde ponechávat obrázky v základní velikosti, pouze "thumb", nechť si uživatel sám stanoví velikost v nastavení, ale i já používal různé velikosti, takže přenechám styl na zkušenějších kolezích. --Kacir 26. 4. 2010, 06:14 (UTC)
Autor spíš může využít parametr "upright=" (po rovná se číslo násobku thumbu, jestli jsem to správně pochopil). Ovšem je tady ještě problém, nikdo to moc neřešil, tak snad s tím nebudu nosit dříví do lesa, s autorskými právy, a to u Muncha, Picassa a Matise. U nich si skoro myslím, že použití jejich obrazů je neprůchodné. --marv1N 27. 4. 2010, 15:08 (UTC)
Ano, určitě, nechám smazat na comons. Děkuji za upozornění.
  • Prosím autora obrázků, zda by neprozradil zdroj těch s čarami, obávám se, zda kopie těchto obrázků z knihy neporušují zákon po autorské stránce.--Svajcr 27. 4. 2010, 18:10 (UTC)

Jsem autorem obrázků „těch s čarami“. Jan Hamsik 15. 7. 2010, 10:56 (UTC)

Upravit = Co s tím[editovat zdroj]

  • Potřebuje to předně mít strukturu uceleného teoretického výkladu dějin kompozice, nikoli jen přecházení od jednoho příkladu ke druhému.
  • Ty podrobné příklady bych zvážil vydělit do člálnků o příslušném obraze, sekce Kompozice
  • Nutno dozdrojovat - každý příklad by měl mít uveden svůj zdroj, odkud autor čerpal poznatky o kompozici a jejím významu
  • Práce ne jazyku - používat standardní češtinu (česky se Eyckův obraz jistě nejmenuje "Nude Arnolf" a je plno jiných míst, kde jsou problémy)

Hodně zdaru,--Ioannes Pragensis 23. 12. 2010, 22:41 (UTC)