Diskuse:Glosolálie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Celý příspěvek je zcela špatný. Neobsahuje jedinou citaci a přitom se odkazuje na některé studie nějakého pána. Dále tam jsou neověřitelná a je to psáno subjektivně.

Například:

  • (je jakýmsi projevem přenesení lidské mluvy do řeči andělů) -- má být nebo opravdu je? Jestli jo, tak by mě zajímal zdroj.
  • Je možné se domnívat, že pokud člověk v Duchu mluví o tajemstvích, tak vzhledem k Boží nekonečnosti a dokonalosti náš lidský jazyk patrně nemá výrazové prostředky pro popis těchto Božích tajemství. -- autorův vlastní příspěvek?
  • Ačkoli se dlouhou dobu mělo zato, že modlitba v jazycích vymizela v 1. století po Kristu, novodobé zkoumání teologické komise amerických katolických biskupů ukazuje, že charizmata jsou zmiňována ještě ve 4. století. -- chybí citace
  • S glosolálií se znovu setkáváme ve středověkých a reformačních probuzeneckých hnutích a opravdová lavina používání tohoto daru se spouští v 60. letech 20. století a to napříč všemi křesťanskými denominacemi -- není psáno neutrálně a opět chybí citace
  • Dnes je tento fenomén velmi rozšířen a jazyky se modlí dle odhadů na 550 milionů křesťanů -- neexistuje důvěryhodný zdroj
  • Dar se nejčastěji předává vkládáním rukou, hojné jsou však i případy, kdy křesťan začne v jazycích mluvit při hluboké modlitbě. -- dokázaný fakt, nebo hypotéza?

Obsah někdo psal jako úvahu. Proto inkriminované části mažu. Anglická wiki je poměrně kvalitní, možná by stačila přeložit, než si vymýšlet vlastní věci.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Kotrfa (diskusebloky) 8. 5. 2015, 20:30‎ (CE(S)T)