Diskuse:Geografie Španělska

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Recenzní stanoviska[editovat zdroj]

Juan[editovat zdroj]

Olé, olé. Článek je mi velmi sympatický, zvlášťě pak obrázky. Začal jsem ho hltat, ale nedočet sem ho. Je velmi dobře napsán a upraven. Linky jsou v odpovídající podobě. Obrázky (dobré obrázky) jsou uměrně rozmístěny. Informace jsou jasné a konkrétní. Styl a sloh je též vynikající. Možná schází vysvětlení pojmu "Meseta". Odstavec "Politická geografie" je krátký. Na druhou stranu je vidět, že autor článku zcela nechápe k čemu jsou citace, protože je jejich použití v tomto článku zcela nelogické. Není možné citovat zdroj ze kterého překládám. Citace má rozvinout danný problém. Takovéto citace můžeme brát jako neužitečné pro čtenáře. Další problém je v externích odkazech, že jsou preferovány cizí a chybí české, které by měli být na prvním místě. Taktéž zcela chybí literatura. Shrnuto a podtrženo na první pohled vypadá článek na rychlé zařazení mezi dobré články, při hlubším zkoumání se však objevují hluboké nedostatky.--Juan de Vojníkov 18:09, 22. 7. 2007 (UTC)

Dovolím si trochu nesouhlasit s kolegou, smysl mají i citace, ze kterých se překládá (třeba pro ověření kvality překladu). Jinak se mi také zdá, že článek je pěkný, akorát mé oko ruší přemíra červených odkazů - doporučuji vyrobit aspoň pahýly k nejdůležitějším z nich, článek Ekonomika Španělska je zhola nezbytný, když se tam inzeruje. V paragrafu Architektura měst chybí zmínka o současné architektuře, zdali tam také umějí stavět skleněné a betonové kostky. Politická geografie potřebuje rozvinout, nelze ponechat odstavec s jednou krátkou větou. Zdravím, --Ioannes Pragensis 20:55, 16. 8. 2007 (UTC)

Pico de Teide[editovat zdroj]

Nechci se plést, ale Pico de Teide je nečinná sopka s posledním výbuchem v roce 1709? Možná se pletu, ale nezdá se mi to. Je to dokonce orefováno, a to by DČ nemělo být...jestli je to omyl.--Mirek256 24. 1. 2009, 15:43 (UTC)

Odebrání DČ[editovat zdroj]

S ohledem na udržení kvality mezi Dobrými články (DČ) jsem článek prošel a mimo jiné zjistil následující nedostatky:

  • Rozsáhlé části textu (i celé odstavce, podsekce a sekce) nejsou ověřitelné a článek v těchto svých částech neplní požadavek na řádkové reference.
  • Článek obsahuje nedoložená tvrzení označená šablonou {{Doplňte zdroj}}.
  • Řádkové reference nejsou normativní (neodpovídají citačním normám).
  • Článek postrádá množství zásadních kapitol (např. o geologii, půdách, chráněných oblastech, fauně a floře, atp.). Jiné jsou zpracovány velice povrchně (např. v zásadě celé socioekonomické poměry, jmenovitě pak obyvatelstvo, správní rozdělení, atp.).
  • Některé odborné termíny jsou použity špatně (např. mrazivý den je ve skutečnosti mrazový den).
  • Článek používá neaktuální čísla (např. 7–8 let staré údaje o obyvatelstvu).

Pro výše zmíněné článku odebírám status Dobrého článku. --Faigl.ladislav slovačiny 10. 10. 2013, 09:05 (UTC)