Diskuse:Gentoo

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ja bych sem rozcestnik nedaval, linux je mnohem znamejsi a navic, kdyz to ma jen jednu alternativu, tak me jiný význam příjde elegantnější. Pokud uz tu ma zustat, tak by mel vypadat jinak, ne, že v "distribuce linuxu" odkazuje distribuce na gentoo linux a linux na linux.Sumil 15:17, 25. 4. 2005 (UTC)

Přesun z Pod Lípou:

Jiný význam vs. rozcestník[editovat zdroj]

Připadá mě zbytečný dvouprvkový (težko, kdy bude delší) rozcestník na Gentoo, když Gentoo linux je mnohem známější a mělo by to spíš řešeno jiným významem (jak bylo před vytvořením rozcestníku, vizte [1]). Ovšem připada mi nekorektní, abych jen tak vratil předchozí stav, proto bych se chtěl zeptat, jak mám správně postupovat. Jestli je třeba hlasování či nějaké pravidlo žádá, abych nechal současný stav. Sumil 22:20, 10. 5. 2005 (UTC)

Já bych rozcestník nechal, protože naprostá většina lidí vůbec neví, že gentoo má dva různé významy, tak ať si vyberou, co je vlastně zajímá. Možná se se slovem gentoo setkali v nějakém článku a chtějí zjistit, co to vlastně je a k tomu jim pomůže rozcestník. Já vůbec šablony jiné významy moc nemiluji, protože je pak článek na začátku poskvrněn právě odkazem na jiné významy, takže když si někdo tiskne článek o něčem, tak na začátku má článek zhyzděn odkazem na jiné významy, které ho vůbec nezajímají. Jiné významy bych nechal jen u tak jednoznačných pojmů jako fotbal atp. --Luděk 09:39, 11. 5. 2005 (UTC)

Mit tady rozcestnik neni IMHO moc moudre. Gentoo je predevsim pomerne oblibena distribuce Linuxu a az po te pomerne neoblibeny, resp. ne moc oblibeny spravce souboru pro Unix. (Vyzkousel jsem ho a fakt je takovy nejaky divny.) Takze na strance Gentoo by mela byt distribuce s kratkou poznamkou na zacatku, ze Gentoo je take spravce souboru pro Unix. Soucasna rozcestnikova manie se mi moc nezamlouva. --Miraceti 10:46, 11. 5. 2005 (UTC)