Diskuse:Eurobankovky

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Odůvodnění nezobrazení[editovat zdroj]

Navíc je Malta příliš malá, protože nejmenší možná velikost pro zobrazení je 400km².

Má toto tvrzení nějaký relevantní zdorj? Pokud ne, měla by se vypustit. Mapa není 1:1 se skutečností. Na mapě se zvětšují a upravují tvary tak, aby mapa byla přehledná, ale aby byly podstatné a výrazné znaky na mapě zachyceny. A Malta pro mapu EU podstatná je a je vysoce pravděpodobné, že i na mapách s malým měřítkem vidět bude...--PaD 11:34, 27. 9. 2006 (UTC)

Toto tvrzení je uvedené i na anglické verzi wikipedie. Nemyslím si, že by tato věta měla být vypuštěna. Mapa na zadní straně eurobankovek sice není 1:1, ale část mapy, kde je zobrazen evropský kontinent je v poměru 1:1, narozdíl od zobrazení zámořských území, která jsou v jiném měřítku. Navíc ani při bližším pohledu na zadní stranu euromince není Malta vidět. --UP3 16:02, 27. 9. 2006 (UTC)
Je sice hezké, že to je i na anglické wikipedii, ale jako odůvodnění nezobrazení Malty je chybné. Řeky také nedodržují na mapě v daném meřitku poměr k ostatním zobrazovaným prvkům, protže by nebyly znatelné. Přesto jsou zakresleny. Na bankovkách Malta není, protože na nich je pouze EU před rozšířením, na euromincích to je to samé. Poku se ale podíváte na nové euromicne, Malta je již znatelná.--PaD 18:58, 27. 9. 2006 (UTC)
Za předpokladu, že na mapě Malta není, pouze protože nebyla členem EU, musela by tam být zobrazena stejně, a to světlejším odstínem (stejně jako Afrika). Kypr zde není zobrazen vůbec pouze, protože je mimo mapu. Zobrazování řek je přece jenom něco jiného než ostrovy. Nevidím jiný důvod proč nejsou na mapě třeba ostrovy Jersey a Guernsey. Zde je ale rozdíl mezi euromincemi a eurobankovkami, kdy eurobankovky zobrazují spíše evropský kontinent, na euromincích je rozvržení spíše podle členů EU, a tak na nových euromincích Malta je, ale na eurobankovkách, které nemění svůj design, Malta není. Navíc euromince zcela nedodržují poměr velikosti států narozdíl od eurobankovek. --UP3 21:04, 27. 9. 2006 (UTC)

Tiskařský kód[editovat zdroj]

Co to je? --Miraceti 21:52, 15. 10. 2006 (UTC)

Nemýlím-li se, je to kód ze kterého je možno poznat, v které zemi v které tiskárně a kdy ta bankovka byla vytištěna, něco podobného mají i mince. -jkb- 22:07, 15. 10. 2006 (UTC)