Diskuse:Domovní důvěrník

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jistě, jenže je pitomost psát, že to byli penzisti. Já znal pár mladejch. -jkb- 23:38, 17. 2. 2006 (UTC)

Abych nezapomněl: dokument, kde se vše vedlo, se jmenoval domovní kniha, a tam byla má rodina celkem často vedená.

Mohl by někdo připsat, co to byl ten domovní důvěrník? Původní Rostovo vysvětlení moc příčetná definice není, ale co tam máme teď by docela dobře mohl být strovůdce metra. --che 00:14, 18. 2. 2006 (UTC)

tak domovní důvěrník byl jistě někdo, kdo měl ke straně blízko. Ve své knize, a to byla perverzita, zaznamenával každou sestřenici a tetu, kterán mne navštívila, a sice se všemi podrobnostmi. Jenže. jak si ho strana našla? To je právě ona otázka. On se nepřihlásil, ale strana zjistila, že někdo chce poslat dceru na vysokou, a tak si s ním promluvila. To je přeci ovšem známá věc, že lidi nebyli poplatní režimu, ale byli jím vydíráni. Stejně jako v Německu v třicátých letech. Proto mi jsou formulace, jak se objevují v oněch článcích, zcela odporné. Ono je hezké žít na Floridě a říkat, já nic, já mám jen sem tam hurikán.
Ja si ziju na Floride ted. jenze byly doby byly, kdy jsem byl kulakovo dite a nesmel studovat na vysoke skole a dostal jsem umistenku do JZD, atd atd. Muzete mne nemit radi, ale NEMUZETE tvrdit ze nemam pravdu a nebo ze to tak nebylo. Tvrdit ze moje definice nejsou pricetne jsou jen dukazem tveho politicheo biasu, Che. A to by tady nemelo byt. Je to historie. Rosta 01:57, 18. 2. 2006 (UTC)

Příčetnost možná nebylo vhodné slovo, ale definovat domovního důvěrníka jako někoho, kdo se vyskytoval ve městech s činžáky a staral se o kočárkárnu a špiclování prostě není způsob, jakým se píšou články v encyklopedii. Co hledám je definice ve stylu "nájemník pověřený komunistickou strukturou xxx ke správě klíčů od kočárkárny" (pokud to tedy skutečně byla hlavní věc, kterou oficiálně dělal, o čemž upřímně pochybuji), a jako bonus praktické souvislosti, tj. donášení komunistům a StB, že to dělali nebo nedělali pod nátlakem a podobně. --che 02:25, 18. 2. 2006 (UTC)

Verim ze to myslis dobre. Dohledni jeste na heslo Lampionovy pruvod a souvislost lampionoveho pruvodu s komunistickymi svatky. -jkb- z toho udelal nelogicky paskvil. Podle mne se z jeho strany jedna o umylsnu vandalismus. Oprav to ty, ode mne by to povazoval za osobni utok. Rosta 02:28, 18. 2. 2006 (UTC)

Opakuji že nejsem žádný dohlížitel nebo řiditel čehokoli tady. Přiznávám, že úprava průvodu mi není zcela jasná, část informací jsem nezávisle na Vaší výzvě vrátil zpět. Jinak když už děláte heslo Jolka, prosím doplňte do něj, co to vlastně bylo, z textu jsem to nepochopil. Vůbec, pokud se pokusíte svoje příspěvky psát tak, aby se daly normálně použít do encyklopedie, do značné míry tím otupíte kritiku, která na vás směřuje. Myslím že výsledek by za tu snahu stál. --che 02:40, 18. 2. 2006 (UTC)

No vidis jak jsi nevzdelany, ani nevis co byla jolka a jeste se k tomu sam priznas :-) Lidi jako ty by meli vic cist to co pisu ja a nikde nic nemazat, maximalne jen semtam neco opravit. Je to pro tvoje vzdelani. Rosta 13:43, 18. 2. 2006 (UTC)
Che nepsal že nevěděl co je Jolka ale z textu jsem to nepochopil což je důležitým úkolem encyklopedie nepředpokládat, každý všechno ví, ale je třeba hesla psát i pro toho kdo o tom nikdy neslyšel. Myslete si, že píšete hesla pro svá vnoučata, která o Sovětském svazu, komunismu, Ježíškovi apod. (natož o jolce) nikdy neslyšela. --Li-sung 13:50, 18. 2. 2006 (UTC)
Nevěděl jsem to, ale o to tu nejde. Pointa je, že po přečtení článku Jolka by mi to mělo být naprosto jasné. To je smysl encyklopedie a doufám, že i Rosta uzná, že na způsobu, jakým píše své články, je něco špatně, pokud po jeho přečtění člověk neví, co vlastně popisuje. --che 14:04, 18. 2. 2006 (UTC)
Predpokladam alespon minimalni informovanost - zrejme muj mylny predpoklad. Chapu to, budu se snazit hesla (obzvlast takovahle) psat vice vysvetlujicim a polopatickym zpusobem. Tak mi to hned bez premysleni nemazte - treba se mi povede napsat neco super-encyklopedickeho! Dekuji. Jdu opravit Jolku. Rosta 14:10, 18. 2. 2006 (UTC)
Teď už to z článku poznám, díky moc. --che 14:21, 18. 2. 2006 (UTC)